През следващите три дни с предимно югозападен пренос температурите в

...
През следващите три дни с предимно югозападен пренос температурите в
Коментари Харесай

До събота ни очакват високи за март температури

През идващите три дни с най-вече югозападен транспорт температурите в страната ще останат високи за началото на март - оптималните ще са сред 18 и 23 градуса. Сутрешните температури в доста региони ще са сред 5 и 10 градуса, се показва в седмичната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), която е за времето у нас от 9 до 14 март.

Тя е готова от дежурния синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева, предава Българска телеграфна агенция.

Днес ще доминира слънчево време. Запад-югозападният вятър ще бъде най-вече сдържан, в Дунавската низина и Източна България ще е краткотрайно мощен. Привечер и през нощта против петък, 10 март, над Северна България облачността ще се усили и на обособени места ще превали дъжд.

В петък и събота, 11 март, времето ще остане прохладно, в Източна България югозападният вятър ще бъде мощен, а в Дунавската низина през първия ден за малко ще се смени със северозападен. Облачността ще е променлива, по-често забележителна, покачва се и вероятността за превалявания - в петък тук-там в Западна България, а в събота - на повече места в страната. Не са изключени и гръмотевици.

В неделя, 12 март, ще бъде най-вече облачно, с превалявания от дъжд, в югоизточните региони те ще са обилни. С превръщане и увеличаване напразно от северозапад, а при започване на идната седмица в източната половина от страната от изток-североизток, ще нахлува относително леден въздух. Дневните температури ще се намалят с 5 до 8 градуса.

В понеделник, 13 март, от северозапад на югоизток преваляванията бързо ще спрат, облачността ще се раздира и понижава във вторник, 14 март, до най-вече слънчево време. Сутринта ще е относително студено, а денем - с южен вятър, времето още веднъж ще се затопли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР