През следващите седмици се очаква да изхвърлим маските на открито,

...
През следващите седмици се очаква да изхвърлим маските на открито,
Коментари Харесай

Идва краят за маските на открито в Гърция

През идващите седмици се чака да изхвърлим маските навън, като в близко бъдеще ще има привилегии за имунизираните жители, съобщи президентът на Националната организация за публично здраве Панайотис Аркуманеас.

В същото време, съгласно професора по хигиена и епидемиология Христос Хадзихристодулу, " имунизираните ще влизат на закрито или ще участват на всеобщи събития без маски, когато страната ще бъде механически подготвена. Прогнозите са това да стане след месец ".

Предимствата за имунизираните ще започват от есента, като по това време доста действия ще стартират да се трансферират на закрито. Освен достъп до заведения за хранене, кафенета и питейни заведения, имунизираните ще имат и безвъзмезден достъп до културни събития, като концерти, театри и кина, както и до стадионите.

От на следващия ден 21 май в Гърция ще отворят единствено летните кина навън със запълване на 75 % от потенциала, а от 1 юли се отварят кината, с позволение за потребление на 50 % от потенциала им. Те ще могат да се посещават от жители с показване на уверение за имунизация или негативен резултат от самотестване, със наложителна покупка на електронен билет за да се улесни вероятно следене на инфекциите.

Припомняме, че два пъти на седмица наложително се тестват всички работещи в частния бранш, без значение от специалността им. За работодателите, позволили свои чиновник без тест санкцията е 500 евро на човек, а при позитивен резултат 1500 евро. Нежелаещите да се тестват не се позволяват на работа, съгласно предписание на гръцкото здравно министерство. Тестовете са безвъзмездни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР