През следващите седмици рускитe сили може да привлекат допълнителни мобилизирани

...
През следващите седмици рускитe сили може да привлекат допълнителни мобилизирани
Коментари Харесай

Русия хвърля до дни мобилизирани срещу Украйна

През идващите седмици рускитe сили може да привлекат спомагателни мобилизирани сили за войната против Украйна. Това заяви Институтът за проучване на войната (ISW).

Анализаторите стигнаха до това умозаключение въз основа на обстоятелството, че мобилизираните елементи на 2-ра мотострелкова дивизия на 1-ва танкова войска на Руската федерация са приключили учения в Брестката област на Беларус.

" Вероятно съветските войски ще продължат да употребяват мобилизирани и трансферирани военнослужещи за възобновяване на настъплението в Донецка област и за заемане на отбранителни позиции в Луганска област ", се отбелязва в отчета на ISW.

Експертите оповестиха, че руснаците са почнали да укрепват позициите си в окупираните територии на Луганска, Донецка и Запорожка област с персонален състав, изтеглен от Херсонска област, и мобилизирани войски.

Позовавайки се на украинския общоприет щаб, Институтът за проучване на войната написа за увеличението на броя на съветските войски в Луганск. Новопристигналите руснаци са настанени в изоставени къщи в Красне и Семейкино.

Между другото, част от преразпределените съветски бойци идват в Новоайдар, на към 55 км източно от Северодонецк, както и в Мариупол.

Според общинския консултант Петър Андрюшенко окупаторите разполагат там сред 10 000 и 15 000 бойци.

" Андрющенко съобщи, че новомобилизираните са трансферирани на западната фронтова линия в Донецка област. Освен това съветските войски се пробват да разпилян силите си, като разполагат някои детайли в посока Хулайпил в източната част на Запорожка област ", допълват анализаторите.

Представители на американското разузнаване обявиха, че при започване на ноември съветски и ирански публични лица са финализирали съглашение за производството на ирански безпилотни самолети на съветска територия.

Украинските сили не престават контраофанзивни интервенции по линията Сватово-Кремина.

Руските сили продължиха настъпателните интервенции към Бахмут, Авдийвка и западно от Донецк, макар известията за обилни жертви край Бахмут.

Окупаторите продължиха да укрепват регионите към сухопътните линии в Южна Украйна, борейки се с частичната загуба на опцията за потребление на моста през Керченския пролив.

Руските медии продължиха интензивно да разискват идната втора вълна на готовност.

Броят на съветските пандизчии наподобява е намалял с към 6,5% от януари 2022 година насам, евентуално заради интензивното набиране на личен състав от ЧВК " Вагнер ".

Руснаците се пробват да открият надзор върху осведомителното пространство в окупираните територии и да разпознават украинските партизани.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР