През следващите няколко месеца НАТО планира да ускори усилията за

...
През следващите няколко месеца НАТО планира да ускори усилията за
Коментари Харесай

НАТО възпира Русия с 300 000 военни на източния си фланг

През идващите няколко месеца НАТО възнамерява да форсира напъните за струпване на съоръжение по източния фланг на алианса и възнамерява да разположи там десетки хиляди бойци. Става въпрос за до 300 000 бойци. Те ще могат да се притекат на помощ на съдружниците в най-кратки периоди, оповестява Politico.

Целта на сходен ход е да спре Русия да разшири войната отвън Украйна . За да го осъществя обаче, НАТО би трябвало да убеди обособените страни да дават разнообразни детайли: бойци, образование, по-добра инфраструктура, както и огромно количество скъпи оръжия, съоръжение и муниции.

Отбелязва се, че на фона на опасенията по отношение на размера на личните им ресурси от оръжия, зародили в някои страни, както и незабавната потребност на Украйна от огромен брой снаряди, съществува риск не всички съдружници от НАТО да допринесат за новите проекти на алианса за подсилване на източния район.
 НАТО пресметна до 1500 съветски жертви дневно в Украйна
НАТО пресметна до 1500 съветски жертви дневно в Украйна

Главно в борбите при Бахмут

Изданието акцентира, че това е предизвикателство, пред което НАТО се е изправяло в предишното.

Експерти се притесняват, че това може да се трансформира в непрекъснат проблем за алианса, защото войната на Русия против Украйна продължава втора година.

Докато Съединени американски щати и Европейски Съюз вършат проекти за придобиване на повече оръжия, процесът на възобновяване на запасите неизбежно ще отнеме време.
 Столтенберг: Украйна ще стане член на НАТО в
Столтенберг: Украйна ще стане член на НАТО в " дълготраен проект "

Непосредственият проблем е тя да остане самостоятелна държава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР