През следващите години водачите на моторни превозни средства трябва да

...
През следващите години водачите на моторни превозни средства трябва да
Коментари Харесай

Станция за зареждане на елекромобили на всеки 60 км в ЕС

През идващите години водачите на моторни транспортни средства би трябвало да могат да намерят станция за зареждане най-малко на всеки 60 километра по най-важните транспортни артерии в Европейски Съюз.

Това заяви ΕΠ, съгласно компромиса, контрактуван от договарящите от Европейския парламент и страните от Европейски Съюз, на всеки 200 километра би трябвало да се основават пунктове за зареждане с водород, съобщи австрийския " Kurier ".

Броят на електрическите коли се е нараснал 17 пъти.

" От 2016 година насам броят на електрическите коли се е нараснал 17 пъти, само че броят на станциите за зареждане се е нараснал единствено 6 пъти ", съобщи Исмаил Ертуг, заместник-председател на SPD, отговарящ за договарянията в Европейския парламент. С постигнатия компромис към този момент са контрактувани амбициозни цели за инфраструктурата за зареждане на електрически и водородни коли.

 istock istock
Шведският министър на инфраструктурата Андреас Карлсон акцентира, че жителите към този момент не би трябвало да се тормозят за намирането на точки за зареждане на електрическите си коли.

Първоначално задачите за разширение се отнасят за така наречен съществена мрежа TEN-T. Това са главните пътища на Европейски Съюз.

Новите правила се основават на предложение на Европейската комисия.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР