През следващите две седмици се очаква да започнат продажбите на

...
През следващите две седмици се очаква да започнат продажбите на
Коментари Харесай

AMD Ryzen 2000: как да разпознаем съвместимата дънна платка

През идващите две седмици се чака да стартират продажбите на десктоп версиите на хибридните процесори Ryzen 2ххх. Новите APU се поддържат от в този момент наличните дънни платки с процесорно гнездо AM4, само че се постанова възобновяване на UEFI фърмуера.
За всички, които построяват лична компютърна система от нулата, някои производители започнаха да продават своите дънни платки с най-новата версия на UEFI фърмуера, за да се избегне възникването на каквито и да било проблеми. Тези дъна могат да се разпознаят по надписа “AMD Ryzen Desktop 2000 Ready”, който отбелязва поддръжката на APU Raven Ridge и доста евентуално и чиповете Pinnacle Ridge , създавани посредством 12 нанометров софтуерен развой, които би трябвало да излязат през месец април.



Една от тези дънни платки бе видяна в Япония. Това е ASRock AB350 Gaming-ITX/ac, основана на от дълго време познатия чипсет AMD B350.

Новите UEFI фърмуери на процесорния микрокод, за съгласуемост с процесорите AMD Ryzen серия 2ххх, към този момент започнаха да се появяват в уеб страниците на редица производители. Така да вземем за пример, притежателите на дъна от ASUS могат още в този момент да се приготвят за идния ъпгрейд и да обновят микрокода, като по този метод ще бъдат подготвени за новите процесори.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР