През следващите две години Mercedes ще пусне втората си вълна

...
През следващите две години Mercedes ще пусне втората си вълна
Коментари Харесай

Mercedes вдига пробега на електрическите модели на 750 км

През идващите две години Mercedes ще пусне втората си вълна електрически транспортни средства на пазара. Те ще се сглобяват на нови платформи, наречени MMA или MB.EA. В допълнение към доста по-високите електрически обхвати, ще има скок във връзка с софтуера.

Докато MMA съставлява началния сегмент на Mercedes, MB.EA покрива горния междинен клас до първокласния клас. И двете архитектури работят на 800 волта. Използването на платформата ММА ще започва в края на идната година с модела CLA. Елегантната купе-лимузина е предопределена да се трансформира в пример за успеваемост в сегмента с разход на ток под или към 10 kWh/100 км. Това значи, че електрическият CLA ще може да минава над 750 км с едно зареждане на батерията. MMA обаче не е планиран извънредно за електрическо задвижване. За някои пазари към момента е непокътната опцията за инсталиране на електрифицирани бензинови мотори.

В допълнение към CLA ще има най-малко още три модела в началния сегмент, CLA Shooting-Brake и двата SUV модела - EQA и EQB. A-Class като хечбек и седан, производното с дълга база, създадено в Китай, и B-Class ще бъдат отстранени от моделната линия и няма да имат правоприемник.

В междинния клас новото издание на EQC е на дневен ред за 2025 година По-малко сполучливият предходник работи единствено от 2019 година до 2023 година и не беше нито безапелационен във връзка с скоростта на зареждане, нито обсега. Напълно допустимо е идващият EQC към този момент да бъде оборудван с нови видове акумулатори (литиево-железен фосфат или никел-манган-кобалт).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР