През следващите два месеца стопаните могат да очакват плащания в

...
През следващите два месеца стопаните могат да очакват плащания в
Коментари Харесай

Министър Танева: Изплащаме 650 млн. лв. на стопаните през ап...

През идващите два месеца стопаните могат да чакат заплащания в размер на над 650 млн. лева Те са по Схемата за зелени директни заплащания, Схемата за обвързано подкрепяне за протеинови култури, особено заплащане за памук, както и заплащания по Мярка 10 „ Агроекология и климат “ и Мярка 11 „ Биологично земеделие “. По всички тези схеми и ограничения средствата ще бъдат предоставени през месец април. Това заяви в пост във Facebook профила си министърът на земеделието, горите и храните Десислава Танева.

През месец май следва да бъдат изплатени средствата по Мярка 12 „ Плащания по Натура-2000 “, Мярка 13 „ Плащания за региони с естествени или други характерни ограничавания “ и Мярка 14 „ Хуманно отношение към животните “ от ПРСР 2014-2020 година

Така през идващите два месеца, според индикативния график на Държавен фонд " Земеделие ", земеделските производители ще бъдат подкрепени с над 650 млн. лева

В началото на месец април е планувано да започва и нов банкет по Мярка 14. От началото на 2021 година секторът е получил малко над 470 млн. лева, заключи министър Танева.

Междувременно стана ясно, че за пръв път в новата Обща селскостопанска политика се планува обвързано с производството подкрепяне за плодови насаждения до встъпването им във фаза на плододаване. Целта е да се поддържат земеделските стопани в техните капиталови планове за основаване на нови насаждения, в развиването и модернизацията на техните стопанства.

Допустими бенефициенти са производителите, които стопанисват и декларират за подкрепяне най-малко 0,5 ха с плодове от културите ягоди, малини, ябълки, круши, кайсии и зарзали, череши, вишни, праскови и нектарини, сливи и десертно грозде. Новосъздадените насаждения следва да бъдат вписани в Регистъра на трайните насаждения. При производството би трябвало да са спазени всички агротехнически мероприятия. За десертното грозде ще бъде приложена сортова листа с допустимите по схемата сортове.

Финансирането ще се отпуска под формата на годишно заплащане на хектар, отговарящ на минималните условия за подкрепяне по директни заплащания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР