През следващите дни времето у нас ще бъде слънчево, топло

...
През следващите дни времето у нас ще бъде слънчево, топло
Коментари Харесай

Дъжд с гръмотевици – кога идва лошото време

През идващите дни времето у нас ще бъде слънчево, топло и прелестно за сезона. В петък (12 април), обаче, над крайните северни региони на страната ще се развива купеста облачност и на обособени места там ще превали временен дъжд, допустимо е и да прегърми, се оповестява в седмичната прогноза за времето у нас от 11 до 16 април на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Прогнозата е готова от дежурния синоптик Анастасия Кирилова.

Вятърът ще е слаб от север - северозапад. Минималните температури ще бъдат сред 5 и 10 градуса, а оптималните - сред 22 и 27 градуса.
В събота (13 април) над източната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и на повече места там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Минималните температури ще са по-високи, а дневните - съвсем без смяна.

В неделя (14 април) хубавото време се завръща още веднъж и ще бъде слънчево, сутринта - съвсем безшумно, а по обяд - със слаб северозападен вятър.
matekitchen.com

В началото на идната седмица с насочване и увеличаване напразно от юг, времето ще се затопли още. Облачността ще се усили и във вторник (16 април) тук-там в Западна България ще превали и прегърми.

През април у нас се чака междинната месечна температура да бъде над нормата, която за по-голямата част от страната е сред 10 и 13 градуса, по Черноморието и във високите полета - сред 8 и 14 градуса, а за планините - от минус 5 до 3 градуса. Най-ниските температури през април ще са най-вече сред минус 2 и 3 градуса, а най-високите - сред 27 и 32 градуса, заяви основен помощник доктор Красимир Стоев, синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР