През следващите дни Visa ще спре да работи в Русия,

...
През следващите дни Visa ще спре да работи в Русия,
Коментари Харесай

Visa и Mastercard прекратяват работата си в Русия

" През идващите дни " Visa ще спре да работи в Русия, като Mastercard също разгласи сходна позиция. Това е следващият удар, който страната поема след нашествието си в Украйна.

" Принудени сме да действаме след непровокираната инвазия на Русия в Украйна и неприемливите събития, които следим, " заяви Алфред Кели - изпълнителния шеф на Visa. 

" Съжаляваме за резултата, който това деяние ще окаже над ценени от нас сътрудници, на клиенти, търговци и картодържатели, които обслужваме в Русия. Тази война и продължаващата опасност над мира и стабилността изискват от нас отговор, който дава отговор на полезностите ни. "

Действията на основаната в Съединени американски щати компания ще блокират действието на издадените в Русия карти зад граница и издадените в чужбина карти в Русия. Издадените в страната карти към момента ще работят на нейна територия, само че нито една финансова компания няма да обработва транзакциите и Националната система за разплащателни карти ще би трябвало да се оправи с тях, разяснява Bloomberg.

От Mastercard заеха сходна позиция и оповестиха, че картите, издадени от съветски банки, няма да бъдат обслужвани от тяхната мрежа, а тези от чужбина няма да работят на границите на Русия.

" Вече повече от седмица светът гледа шокиращите и потресаващи събития, подбудени от съветската инвазия в Украйна, " гласи мнението на компанията. " Не взимаме тези решения елементарно - Mastercard работи в Русия от повече от 25 години. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР