През следващите дни въздушната маса над страната ще бъде силно

...
През следващите дни въздушната маса над страната ще бъде силно
Коментари Харесай

Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж

През идващите дни въздушната маса над страната ще бъде мощно неустойчива. Сутрин ще е съвсем безшумно, ще има и слънчеви часове, само че към и след обяд на доста места в страната ще бъде с краткотрайни превалявания и гръмотевици.

В сряда и четвъртък ще има условия за местни интензивни феномени и градушки. Вятърът ще бъде най-вече слаб, в сряда – от запад-северозапад, в четвъртък – от запад-югозапад; по време на гръмотевична стихия краткотрайно ще се усилва и ще трансформира посоката си.

Максималните температури в сряда ще бъдат най-вече сред 21° и 26°, от четвъртък ще стартира стопляне. В петък и през почивните дни ще доминира слънчево време, в следобедните часове с купеста облачност и краткотрайни превалявания и гръмотевици: в  петък и неделя - тук-там в Западна и Централна България, в събота – единствено в изолирани планински региони.

Повишението на температурите ще продължи, оптималните тук-там ще доближават, през почивните дни и ще надвишават 30°. В началото на идната седмица температурите ще се задържат високи, в низините до 33°-34°.

След обяд тук-там в западната половина от страната ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР