През следващите дни арктически въздух ще понижи сериозно температурите в

...
През следващите дни арктически въздух ще понижи сериозно температурите в
Коментари Харесай

Идва сибирски студ

През идващите дни арктически въздух ще намали съществено температурите в цяла Европа, демонстрират данните от метеорологичните спътници, представени от " 24 часа ". Настъплението на студа ще се усети първо в Русия , където към този момент бе даден оранжев код предизвестие за анормални студове в региона на Москва.

Още за неделя в съветската столица прогнозата за най-висока дневна температура е минус 18 градуса . През нощта студът ще е до минус 28 градуса . Пикът на студа в Москва ще е 26 февруари, когато температурите ще паднат до минус 30 градуса по Целзий.

Студеният фронт напредва и към Централна и Западна Европа . Синоптиците чакат минус 10 - минус 12 градуса даже във Франция и Испания. За България , която остава в периферията на студения фронт , температурите за уикенда ще са надалеч по-приемливи. В събота ще доминира облачно време, съвсем без превалявания . Вятърът ще бъде слаб, от изток-югоизток. Температурите ще останат без основна смяна - минималните сред минус 1 и 4 градуса, оптималните - най-вече сред 2 и 7 градуса.През нощта против неделя още веднъж ще стартират превалявания.

Пикът на студа у нас ще е в сряда, 28 февруари , когато денем термометрите няма да демонстрират повече от минус 5 градуса . През нощта обаче ще имаме стойности от минус 10 - минус 12 градуса.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР