През следващите четири години Австралия ще похарчи допълнителни 50 млн.

...
През следващите четири години Австралия ще похарчи допълнителни 50 млн.
Коментари Харесай

Австралия ще защитава коалите с милиони долари

През идващите четири години Австралия ще похарчи спомагателни 50 млн. австралийски $ (35 млн. щатски долара) за отбрана на местообитанията на коалите, заяви държавното управление в събота, представено от Ройтерс.

Тези животни са наранени от пожари, заболявания и пътни произшествия, като изчисленията за броя им в дивата природа варират от към 330 000 до не повече от 100 000.

" Коалите са едни от най-обичаните и разпознаваеми емблеми на Австралия и ние се ангажираме да ги опазим за идните генерации ", сподели австралийският министър-председател Скот Морисън в изказване.

С новия пакет вложенията на държавното управление за отбрана на коалите ще доближат над 74 млн. австралийски $ от 2019 година насам. Те ще бъдат изразходвани за възобновяване на местообитания, изследване на популацията и разширение на проучванията за здравето на този тип. Хламидията, болест, излъчена по сексуален път, която се среща и при хората, се е популяризирала измежду коалите, като в някои региони е засегнала половината от животните.

В изследване, поръчано от Световния фонд за дивата природа, се пресмята, че през 2019 и 2020 година повече от 60 000 коали са били убити, ранени или наранени по някакъв метод от пожарите в Австралия.
 Премиерът на Австралия даде обещание още 700 млн. $ за Големия бариерен риф
Премиерът на Австралия даде обещание още 700 млн. $ за Големия бариерен риф

Заявката идва единствено няколко месеца преди изборите в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР