През следващите 48 часа, под влияние на средиземноморски циклон, преминаващ

...
През следващите 48 часа, под влияние на средиземноморски циклон, преминаващ
Коментари Харесай

Усложнена обстановка: Дъжд, сняг, навявания и виелици

През идващите 48 часа, под въздействие на средиземноморски циклон, преминаващ южно от България, метеорологичната конюнктура доста ще се усложни. През нощта преваляванията от дъжд ще обсег страната, а до сутринта в Западния Предбалкан и по високите полета от Западна България дъждът ще премине в сняг. Минималните температури ще бъдат сред 8° и 13°, в Северозападна България и Софийско: 2°-3°.

Утре преваляванията ще продължат, на доста места ще са обилни по количество. След обяд със захлаждането в Западна и Централна България дъждът ще премине в сняг и ще стартира да се образува снежна покрива, а по проходите ще има виелици и ще се образуват навявания.



Със мощен северозападен, в източната половина от страната - североизточен вятър ще нахлува леден въздух. Температурите ще се намаляват и към 14 часа ще са от 0° в западните региони до 16°-17° тук-там в Югоизточна България, където преди обяд ще духа мощен югозападен вятър; там по-късно денем ще има и гръмотевична активност.

През нощта против неделя преваляванията ще продължат, ще са обилни, като и в по-голямата част от Източна България дъждът ще премине в сняг. В Североизточна България ще духа плевел северен вятър, ще има снежни виелици и ще се образуват преспи и навявания.

Над планините ще бъде облачно със обилни превалявания, които и в ниските елементи ще преминат в сняг. Ще духа плевел югозападен вятър, който на първо време в ниските елементи ще се ориентира от север-северозапад. Ще има снежни виелици, по проходите ще се образуват преспи и навявания. Поради изобилните снеговалежи видимостта ще бъде мощно понижена. Температурите ще се намаляват и към 14 часа на височина 1200 метра ще бъде към 3°, на 2000 метра към минус 1°.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Очакват се обилни превалявания, а по южното крайбрежие и гръмотевична активност. Ще духа мощен преди обяд югозападен, след обяд североизточен вятър. Максимални температури: 10°-17°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала с наклонност на увеличаване. През нощта против неделя метеорологичната конюнктура по Черноморието доста ще се усложни.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР