През следващите 48 часа Балканите ще попадат под влиянието на

...
През следващите 48 часа Балканите ще попадат под влиянието на
Коментари Харесай

Африканска жега удря България

През идващите 48 часа Балканите ще попадат под въздействието на мощен транспорт на по-топла въздушна маса от Северна Африка, която ще увеличи градусите и у нас. Продължителните високи температури обаче могат да причинят главоболие и да провокират топлинен удар. Съветваме да се обърне внимание на престоя на слънце.

През деня времето ще е най-вече слънчево. След обяд над Западна и Централна България ще бъде с раздрана висока облачност, само че превалявания не се чакат.

Максимални температури в страната сензитивно ще се покачват и ще са сред 25-29°С. Най-високи ще са те в Северозападна България и региона на Сандански и Русе - до 30-31°С.

Времето в планините ще е уместно за туризъм. Ще е най-вече слънчево и топло. След обяд ще се появи раздрана висока облачност, само че превалявания не се чакат. Ще духа до сдържан вятър от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 15°, на 2000 метра - към 9°.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. След обяд ще духа слаб до сдържан южен вятър. Максимални температури на въздуха ще се покачат и ще са сред 22°-25°. Температурата на морската вода - 15°-17°.

Прогноза за ФПЧ - Не се чакат замърсявания в огромните градове - равнищата на фини прахови частици в атмосферата ще са в норма.

Времето в София – През нощта против петък ще е ясно. През деня времето ще е най-вече слънчево и ще се затопли. След обяд от северозапад ще се появи раздрана висока облачност, само че превалявания не се чакат.Очакваните минимални температури ще са към 6°С, а оптималните - до 24°С.

Времето в Балканите – През идващите 48 часа те ще попадат под въздействието на мощен транспорт на по-топла и суха въздушна маса от Северна Африка, която ще увеличи температурите у нас и на Балканите. Над по-голямата част от полуострова ще доминира раздрана, най-вече междинна и висока облачност, която след обяд ще понижава до слънчево време.

Източник: MeteoBalkans.com
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР