През следващите 3 години от пазара в Европа да отпаднат

...
През следващите 3 години от пазара в Европа да отпаднат
Коментари Харесай

Евтините нови коли в Европа изчезват до 3 години?

През идващите 3 години от пазара в Европа да отпаднат всички производители, които не оборудват своите коли с най-съвременните системи за сигурност и помощ на лидера - според ново законово предложение, импортирано в Европейския парламент. Съответно, това значи изгубване на най-достъпните като цени модели, защото прибавянето на тези технологии ще увеличи доста цената им .
За приемане на утвърждение на вид транспортно средство, което може да се продава в страните от Европейски Съюз, ще могат да аплайват единствено високотехнологичните коли. Това става факт, откакто депутате от Европарламента гласоподаваха въвеждане на нови правила. В сходство с тях, всеки коли, продаван в Европейски Съюз, ще би трябвало да бъде оборудван със система за поддържане на скоростта. Тя ще уведомява лидера, когато той навлезе в сектор с ограничаване.
Освен това, новите ще би трябвало да разполагат със система за поддържане на лентата на придвижване, а съща по този начин и със система за спешно прекъсване (AEB), който ще може да открива трудности на пътя. Задължителна става и технологията за следене на физическото положение на лидера, която към този момент ще включва и специфични устройства, проверяващи дали той е използвал алкохол, преди да седне зад кормилото. Ако те открият, че водачът е пил, ще блокират стартирането на мотора.
Специално условие ще има и за товарните коли, при която се търси понижаване на " слепите " зони и слагане на сензори за гумите. Тези системи са наложителните и за леките коли.
" Най-важна е сигурността на хората на пътя, по тази причина тези промени в директен смисъл касаят живота и гибелта. Ще съсредоточим всички старания, с цел да понижим злополуките и надлежно броя на потърпевшите в тях. Допълнителното съоръжение за леки и товарни коли, както и за рейсове, ще избави човешки животи ", разгласи един от вносителите на новия законопроект Рона Тун, евродепутат от Полша.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР