През следващата седмица ще обявим конкретните промени, които предвиждаме в

...
През следващата седмица ще обявим конкретните промени, които предвиждаме в
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: През следващата седмица ще обявим конкретните промени, които предвиждаме в Конституцията


През идната седмица ще обявим съответните промени, които предвиждаме в Конституцията.  Това заяви пред БНР Атанас Атанасов, съпредседател на парламентарната група на ПП-ДБ и водач на „ Демократи за мощна България “.

„ Съдебната промяна ще се случи .  Тя е извънредно значима. Усещането на българите за правдивост го няма. Миналата седмица преглеждахме окончателните текстове и ще ги подложим и на публично разискване. Искаме да притеглим към дебатите хора от научната общественост.  Това е главният закон на страната и би трябвало да се търси необятен публичен консенсус “. 

Атанасов означи още, че мнозинството в Народното събрание твърдо застава зад позициите на НАТО и поддръжката за Украйна. 

„ Но президентът е от другата страна. Той показва своите позиции доста нервно “. 

Лидерът на „ Демократи за мощна България “ даже прикани Румен Радев да се обади на Путин по телефона и да му каже да си изтегли войските от Украйна. 

„ А не да желае от украинците да се предадат “. 

Той разяснява и проучването на „ Евробарометър “, съгласно което българското общество не желае да оказваме помощ военно-технически на Украйна. 

„ Как да чакаме жителите да поддържат жертвата във войната, когато президентът е на другата страна? Цялостното му държание цели да се внуши на българското общество, че Украйна е отговорна за този спор. Президентът носи доста тежка отговорност.  България е член на НАТО и Европейски Съюз, които имат безапелационна позиция по въпроса за Украйна “.

Атанасов счита още, че се наблюдава неспособност на българското контраразузнаване да работи против главния ни съперник  – Русия.

„ Това е единствената страна, която ни е оповестила за вражеска страна. Как е структурирана работата на този орган за противопоставяне на главния ни съперник? Не са доста по-различни нещата и в разследващите ни служби “

Депутатът проучва и думите на Румен Радев, че държавното управление крие от него какво ще съдържа втория транш от военна помощ за Украйна. 

„ Президентът не желае да се помири с това, че към този момент не е на власт . Той и хората от служебното държавно управление имаха различен проект, само че той се провали. Те чакаха и този парламент да бъде разхлабен, заради некадърност да се сътвори държавно управление. Искаха служебното да бъде преназначено и да ръководи до локалните избори, а сполучливите министри от него да се кандидатират за кметове на огромните общини. Това беше повсеместен пран за преодоляване на локалната власт от президента “. 

Атанас Атанасов отбеляза приемането на държавния бюджет с конституционно болшинство. 

Той не е сюрпризиран от отношението на обществото към държавното управление и политическите сили сега. 

„ Ние предприехме държавнически ход, когато съставихме постоянно държавно управление, което да взема решение ежедневните грижи на българите. Поехме риска да изгубим част от поддръжката на гласоподавателите си “. 

Атанасов дискутира и номинацията на Вили Лилков за кмет на София от група интелектуалци. Лидерът на „ Демократи за мощна България “ означи, че Лилков сега не е настоящ ръководител на ДСБ в София.  

„ Много месеци се занимавахме със основаването на обединението за локалните избори в столицата. Обсъдили сме и претендента. Очаквахме офанзива против него по линия на роднините му от Държавна сигурност. Но не може да преследваме децата за държанието на техните родители. А в този момент част от демократите заемат същата позиция, както комунистите по време на тяхното ръководство. Този младеж може ли да носи отговорност за това, което се е случвало по време на комунистическото ръководство? Сигурен съм, че Васил Терзиев ще завоюва безапелационно изборите в София “. 

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР