През следващата седмица САЩ официално ще обявят, че признават Голанските

...
През следващата седмица САЩ официално ще обявят, че признават Голанските
Коментари Харесай

САЩ признават Голанските възвишения за израелски следващата седмица?

През идната седмица Съединени американски щати публично ще разгласят, че признават Голанските възвишения за израелска територия , осведомят АП и " Таймс оф Израел ".

Източници в Йерусалим и Вашингтон плануват решението да бъде взето по време на визитата на премиера Бенямин Нетаняху във Вашингтон , където той ще се срещне с президента Доналд Тръмп, две седмици преди изборите в Израел.

Вчера Нетаняху организира среща с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в Йерусалим. Израелският министър председател упрекна Иран в опит за основаване на терористична мрежа за нахлуване на еврейската страна от Голанските възвишения, които Израел завладя от Сирия през 1967 година Той употребява случая, с цел да повтори задачата си за интернационално признание на претенциите на Израел към територията.

Мисля, че е време интернационалната общественост да признае Голан за израелска територия , фактът, че Голан постоянно ще бъде част от Държавата Израел , сподели Бенямин Нетаняху.

Помпео не разяснява въпроса, само че американската администрация обмисля да признае суверенитета на Израел над Голан. През предходната седмица в годишния си отчет за правата на индивида Държавният департамент отстрани фразата част от Голанските възвишения са " окупирани от Израел ". Вместо това написа " следени от Израел ".

Израел завладя Голанските възвишения от Сирия по време на Шестдневната война през 1967 година През 1981 година го включва в израелското законодателство - стъпка, която е равносилна на анексиране. Но Съединени американски щати и интернационалната общественост преглеждат Голанските възвишения като сирийска територия под израелска окупация. Платото се намира в стратегически регион по границата сред Израел и Сирия.

Белият дом заяви, че Нетаняху ще посети Вашингтон за два дни идната седмица - две седмици преди израелските парламентарни избори на 9 април.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР