През следващата седмица бившият президент на САЩ Барак Обама ще

...
През следващата седмица бившият президент на САЩ Барак Обама ще
Коментари Харесай

Обама се включва в предизборната кампания на Джо Байдън през следващата седмица

През идната седмица някогашният президент на Съединени американски щати Барак Обама ще вземе присъединяване в акцията от името на претендента за президент на Демократическата партия Джо Байдън, добавяйки по този метод мощен глас към напъните на акцията на Байдън за увеличение на изборната интензивност и ентусиазма в последните дни преди изборите при започване на ноември.

Обама би трябвало да се появи на събитие на някогашния си вицепрезидент и непосредствен другар в сряда, 21 октомври, в щата Пенсилвания, съгласно известие от акцията на Байдън, представено от бизнес телевизия CNBC.

Събитието във Филаделфия ще означи първия път, в който Обама ще организира персонална пропаганда в интерес на Джо Байдън през тази година.

Бившият президент към този момент се появи във видеоклипове от предизборната акция на Байдън, като той направи и главното изявление на виртуалната Национална спогодба на Демократическата партия това лято.

Обама остава измежду най-популярните фигури в американската политика, съгласно социологически изследвания.

Високият рейтинг на Обама не се губи и след встъпването в Белия дом на неговия правоприемник, републиканския президент Доналд Тръмп.

През последните години Тръмп направи демонтирането на наследството на Обама крайъгълен камък на своето президентство. Той също по този начин обвиняваше Обама, че е "шпионирал " негова президентска акция през 2016 година и твърдеше, че Обама е подхванал стъпки, с цел да подкопае идващата администрация на Тръмп.

Нито едно от тези изказвания не беше потвърдено, само че това не попречи на президентът Тръмп да изисква от Министерството на правораздаването да проверява и да преследва Обама, Байдън и други членове на кабинета на чернокожия президент.

Понастоящем Джо Байдън води на Доналд Тръмп с към 9 процентни пункта в национално изследване на NBC News, като съгласно същото изследване той води в множеството основни за президентските избори американски щати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР