През следващата седмица България ще поиска от Европейския съюз (EС)

...
През следващата седмица България ще поиска от Европейския съюз (EС)
Коментари Харесай

Правителството ще поиска от ЕС временно премахване на акциза за тока и газа

През идната седмица България ще изиска от Европейския съюз (EС) освобождение от данък на електрическата енергия и природния газ , оповестиха от преслужбата на държавното управление. Основната цел е по този метод да бъдат подкрепени превозвачите.

Новината идва на фона на напрежението сред държавното управление и представители на транспортния отрасъл. В четвъртък министър председателят Кирил Петков , дружно с министрите на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов и на превоза и известията Николай Събев се срещнаха с представители на сектора, с цел да обсъдят ограничения против повишаването на горивата.

Малко след началото на срещата част от договарящите напуснаха срещата, като упрекнаха представителите на кабинета, че подценяват проблемите им и не оферират никакви антикризисни ограничения.

В петък от държавното управление оповестиха, че ще изискат от Европейски Съюз да бъде задействана процедура за освобождение от данък на електрическата енергия и природния газ. Мярката има за цел да подкрепи транспортния бизнес.

На 27 април от представители на сектора. Те показаха неодобрение от високите цени на горивата и въвеждането на нови цени за ТОЛ системата. В понеделник те заплашиха с нови митинги на 10 май.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР