През следващата седмица Адриан Андреев ще направи своя дебют в

...
През следващата седмица Адриан Андреев ще направи своя дебют в
Коментари Харесай

Адриан Андреев: Не ме притеснява, че съм само на 16

През идната седмица Адриан Андреев ще направи своя дебют в главната скица на шампионат от сериите ATP. През декември 2017 година Андреев завоюва купите на сингъл и на двойки на един от най-престижните шампионати за подрастващи „ Еди Хер “ в Съединени американски щати. Миналия месец той взе участие в юношеския „ Australian Open “, като доближи до втория кръг. Там Адриан отстъпи на бъдещия първенец Себастиан Корда. Часове преди началото на „ Sofia Open “ Адриан Андреев даде особено изявление за уеб страницата на БФТенис.



- Започна годината като част от тима за млади гении на Международната тенис федерация /ITF/ за шампионатите в Австралия. Как мина лагера и какво научи там?

- Участието ми в тима на ITF за шампионатите в Австралия беше потребно. Определям го като добър опит. Имах опцията да поработя с разнообразни треньори на високо равнище, от които има какво да се научи.

- За първи път игра на шампионат от Големия шлем. Имаше ли терзание в теб?

- Да, това беше първият ми шампионат от Големия шлем, който чаках с неспокойствие. Не мога да кажа, че съм имал особени терзания за мачовете. По-скоро имаше друга страст поради атмосферата на шампионата, която е доста специфична.

 - Загуби във втория кръг от бъдещия победител. Как мина срещата и имаше ли шансове за триумф?

- Не се усещах добре физически и в първия мач, когато победих. Бих могъл да изброя разнообразни аргументи за загубата, само че истината е, че в този ден противникът бе по-добър от мен. Той съумя да подреди играта си и справедливо завоюва шампионата. Нямам терзания от тази загуба. Очакванията ми за шампионатите в Австралия бяха по-високи, само че и с това показване направих крачка напред.

- Завърши 2017 година по прелестен метод. Спечели златен дубъл на мощния шампионат за юноши до 18 година „ Еди Хер “ в Съединени американски щати. Как приемаш този триумф и какъв брой мъчно беше по-време на шампионата?

- 2017 година беше доста сложна за мен. Преминах през разнообразни тествания, които мисля, че ме направиха по-силен. Преди заминаването ми за Съединени американски щати завоювах доста мощен шампионат в Испания, което ми даде повече убеденост. Спечелването на купата от „ Еди Хер “ обаче ще има своето особено място в моята тенис кариера. Много съм благополучен, че съумях да печеля този шампионат.

- Това ли беше най-силното ти показване досега?

- Да, това беше най-силното ми показване досега. Играх тенис на доста високо равнище. Победих едни от най-хубавите в международния тенис до 18 години. В някои от мачовете трябваше да „ победя “ самия себе си. Успях да го направя и това ми разреши да подобря играта си в доста връзки.

- През 2017 завоюва и бронзов орден на европейското до 16 година в Москва. По друго ли е възприятието да играеш на такова състезание?

- Медалът от европейското в Москва е доста значим за мен, защото се състезавах за България. Доволен съм, че го завоювах, макар че имах благоприятни условия за златен орден. Чувството да играя на такова състезание е по-специално, защото пазя флага на страната ни. Вярвам, че ще мога да донеса и златни медали за България от такива шампионати.

 - Следващата седмица ще играеш на Sofia Open. Какви очаквания имаш за този шампионат?

- АТП шампионатът в София е огромно предизвикателство за мен и съм признателен, че ще мога да вземам участие в него. Знам, че ще е доста мъчно. Ще играя с отлични тенисисти. Това, че съм на 16 години не ме тормози. Единственото, което желая и се надявам е да играя най-хубавия си тенис. Ако това се случи, ще бъда благополучен.

- След шампионата в София какви проектите имаш. На какъв вид шампионати смяташ за участваш?

- Заминавам за Съединени американски щати в академията на IMG, където ще се приготвям след поканата от тяхна страна. Тази година ще вземам участие на шампионати от виско равнище (първа и А категория) и мъжки шампионати. Предстоят шампионатите от Големия шлем, като се надявам да вземам участие и на Олимпиадата в Аржентина. Годината е доста значима за мен и изисква сериозна подготовка и централизация. Вярвам, че ще мога да се показва на високо равнище.

- Какво ще си пожелаеш за тази година?

- Да бъда здрав.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР