През следващата година от 40% до 70% от населението на

...
През следващата година от 40% до 70% от населението на
Коментари Харесай

Учен от Харвард с мрачна прогноза за коронавируса

През идната година от 40% до 70% от популацията на света ще бъде инфектирани с ковид. Прогнозата е на професора по епидемиология от Харвард Марк Липсич, оповестява американското издание The Atlantic.

„ Напълно евентуално е у мнозина болестта да премине без затруднения или симптоми”, разяснява той.

Епидемологът разяснява, че както и при грипа, който постоянно е животозастрашаващ за хора с хронични болести и в преклонна възраст, множеството случаи минават без лекарска интервенция. Точно по тази причина Липсич счита, че коронавирусът мъчно може да бъде спрян.

Вируси като SARS, MERS и птичи грип са били овладени частично, тъй като са протичали много по-тежко и с високо равнище на смъртност. Когато заболяването минава по-сериозно, инфектираните могат по-лесно да бъдат открити и изолирани.

Тъй като COVID-19 може да премине много по-леко, инфектираните мъчно могат да бъдат разпознати. Това го прави мъчно проследим и предотвратим. Именно по тази причина е толкоз рисков.

Липсич не е самичък в прогнозите си, че вирусът ще продължи да се популяризира. Епидемиолозите считат, че най-вероятният излаз от тази зараза е ново сезонно заболяване – пети „ ендемичен “ ковид. Той отбелязва, че елементарният сезон на настинките и грипът може да стане "сезонът на грипа, настинките и COVID-19 ".

Според Липсич, данните, предоставени от управляващите на страните с зараза и Световната здравна организация, са „ доста груба” оценка на обстановката.

Точният брой на инфектираните от COVID-19 е незнаен. Според Липсич, данните, предоставени от управляващите на страните с зараза и Световната здравна организация, са „ доста груба” оценка на обстановката.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР