През следващата година няма да има ограничения на броя на ...

През следващата година няма да има ограничения на броя на

Без ограничения за студентите, желаещи да отидат на бригада в САЩ догодина

През идната година няма да има ограничавания на броя на българските студенти, които могат да се явят на изявление за J1 виза и да заминат на бригада в Съединените щати по програмата " Работи и пътувай ", оповестиха от Асоциацията на организациите за интернационален културен продан със Съединени американски щати след среща в американското посолство у нас, извършена тази седмица,.

По време на Covid пандемията пътуването на български студенти по стратегия " Work and Travel " беше затруднено поради строгите условия за достъп в Съединени американски щати и заради понижения административен потенциал за обработка на документи и осъществяване на изявленията с претендентите. Дефицитът на студенти тогава докара до повишаване на тяхното възнаграждение, което през тази година на някои места доближи до 15-20 $ на час, заяви БНР.

През 2023 година обаче ще бъдат извършени толкоз изявленията, колкото са и претендентите.

Те ще стартират на 6 февруари и ще продължат до 15 юни. При нужда ще бъдат включени спомагателни дни от календара, уверили са от посолството на Съединени американски щати. В случай че има закъснели претенденти, те ще могат да се явят на изявленията и след 15 юни, само че на общо съображение дружно с останалите претенденти за визи.

По програмата " Работи и пътувай " от България всяка година пътуват сред 4 500 и 5 500 студенти, напомнят от Асоциацията на организациите за интернационален културен продан със Съединени американски щати./факти.бг

Източник: struma.comКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg