През следващата година няма да има ограничения на броя на

...
През следващата година няма да има ограничения на броя на
Коментари Харесай

Без ограничения за студентите, желаещи да отидат на бригада в САЩ догодина

През идната година няма да има ограничавания на броя на българските студенти, които могат да се явят на изявление за J1 виза и да заминат на бригада в Съединените щати по програмата " Работи и пътувай ", оповестиха от Асоциацията на организациите за интернационален културен продан със Съединени американски щати след среща в американското посолство у нас, извършена тази седмица,.

По време на Covid пандемията пътуването на български студенти по стратегия " Work and Travel " беше затруднено поради строгите условия за достъп в Съединени американски щати и заради понижения административен потенциал за обработка на документи и осъществяване на изявленията с претендентите. Дефицитът на студенти тогава докара до повишаване на тяхното възнаграждение, което през тази година на някои места доближи до 15-20 $ на час, заяви БНР.

През 2023 година обаче ще бъдат извършени толкоз изявленията, колкото са и претендентите.

Те ще стартират на 6 февруари и ще продължат до 15 юни. При нужда ще бъдат включени спомагателни дни от календара, уверили са от посолството на Съединени американски щати. В случай че има закъснели претенденти, те ще могат да се явят на изявленията и след 15 юни, само че на общо съображение дружно с останалите претенденти за визи.

По програмата " Работи и пътувай " от България всяка година пътуват сред 4 500 и 5 500 студенти, напомнят от Асоциацията на организациите за интернационален културен продан със Съединени американски щати./факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР