През следващата година ЕК ще излезе с общи насоки, които

...
През следващата година ЕК ще излезе с общи насоки, които
Коментари Харесай

ЕК дава милиони за социалните предприятия и хора с увреждания

През идната година Европейска комисия ще излезе с общи насоки, които да насърчат обществената стопанска система на всички равнища. Това съобщи еврокомисарят за работните места и обществените права Никола Шмит по време на откриването на Десетото издание на Европейския конгрес на субектите на обществената и солидарната стопанска система в Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Той се организира в Международния панаир в Пловдив. “Европейският конгрес за обществена стопанска система тук в Пловдив празнува своето десето издание и се развива добре, само че ние също сме дали 12 милиона евро от Европейска комисия и 22,5 милиона евро от Европейския обществен фонд за развиване на обществената стопанска система ", сподели Шмит, като добави,че тяхната цел е за се сътвори едно заслужено и приобщаващо общество.

Еврокомисарят поздрави България за това, че ще одобри проект за развиване на обществената стопанска система. Шмит означи още, че през идната година в Европейска комисия желаят да основат една правова рамка, която да поддържа обществените предприятия в тяхното развиване. Също по този начин желаят да влагат повече в тези предприятия, с цел да се насърчи развиването им.

Ще се уголемява и мащаба на обществената стопанска система и да се свързва тя с образованието и образованието.

Кметът на Пловдив пък се похвали, че Община Пловдив има доста добре развита обществена политика и чудесно развита мрежа от обществени услуги. Социалното дружество за хора с увреждания е отличен образец за пълностоен труд на тези хора. То е място, където хората със специфични потребности развиват гения си, вместо да разчитат ан помощи. Освен това предприятието разполага с два физически магазина и един електронен, където продават продукцията си. Община Пловдив ще остане сътрудник на тези хора, сподели още кметът.

Вицепрезидентът Илияна Йотова означи, че президентството е непрестанен контакт с компаниите и обществените предприятия в цялата страна и е наясно както с техните проблеми, по този начин и с достиженията им. “Именно националният съюз знае цената на думите “солидарност " и “справедливост " и подава ръка в сложни моменти на всички, които се нуждаят от помощ в името на индивида.

На откриването на форума през днешния ден участват още, и, както и омбудсманът Диана Ковачева.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР