През следващата година България и Румъния ще имат право да

...
През следващата година България и Румъния ще имат право да
Коментари Харесай

Увеличиха квотите ни с Румъния за улов на калкан

През идната година България и Румъния ще имат право да реализират лов на риба на калкан общо в размер на 150 тона (по 75 тона за всяка от тях), което е с 32% повече по отношение на досегашното позволено количество, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.

До момента двете страни имаха позволен улов по 57 тона. Това стана ясно по време на 43-та годишна сесия на Генералната комисия по риболовство за Средиземно море (ГКРСМ) в Атина. Предвид огромното значение на този тип лов на риба за бранша е реализиран сериозен триумф за страната ни.

Много значимо обръщение за бъдещото ръководство на калкана е подобряването на научните препоръки посредством повишение на количеството и качеството на данните от риболова. В тази връзка, ефикасната работа сред риболовния бранш, науката и администрацията е от основно значение. Положителната наклонност в положението на запаса на калкан е тласък за всички крайбрежните страни да продължат да поставят старания за реализиране на равнище на лов на риба, съответстващо на оптималния резистентен улов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР