През следващата 2024 година ситуацията на фронта в Украйна ще

...
През следващата 2024 година ситуацията на фронта в Украйна ще
Коментари Харесай

Роман Свитан: До 3 години Путин иска руската армия да достигне Балканите

През идната 2024 година обстановката на фронта в Украйна ще се промени съществено в интерес на украинците. Киев не би трябвало да дава опция на съветската войска да се възвърне, тъй като огромната цел на Владимир Путин е да стигне до Балканите през Приднестровието.

Такава прогноза направи военният специалист и летец-инструктор Роман Свитан пред Obozrevatel. Той съобщи, че украинската контраатака през тази година не е постигнала обилни триумфи, тъй като е липсвала бойна авиация, както и далекобойни ракети. Догодина обаче това може да се промени, тъй като в този момент ЗСУ чакат точно такива оръжия.

Като цяло през 2023 година украинските сили трябваше да се задоволят с оръжия, чийто обсег не надвишава 25 километра. Но през 2024 година обстановката може да се промени трагично. С огромна възможност може да се чака Украйна да получи както системи за огромен обхват, по този начин и бойна авиация. И тогава всичко ще бъде по-бързо, скоростта на придвижване ще бъде ускорена десетократно и нашите загуби ще бъдат понижени, сподели Роман Свитан.

По думите му огромният проблем на съветската войска не са толкоз загубите на жива мощ, тъй като Москва има големи запаси, а загубата на бойна техника. Свитан счита, че съветската окупационна войска няма сили да извърши нахлуване на фронта в Украйна, по тази причина огромната цел в този момент е опазване на окупираните територии.

Путин в този момент желае да възвърне своята войска, има пет години за това. Той няма проблем с броя на бойците, а с военното съоръжение. Ето за какво Путин може да реши да сложи стопанската система във военно състояние. За пет години той би трябвало да възвърне броя на изгубените във войната против Украйна танкове, оръдия и така нататък Ето за какво никога не можем да спрем военните дейности, с цел да не дадем опция на Путин да се възвърне, сподели Свитан.

Ако му дадете опция да събере сили, да се възвърне, след 3-5 години той ще отиде по-далеч. Една от дилемите му е да стигне до Балканите, а там може да стигне единствено през Украйна и Приднестровието, съобщи украинският боен специалист.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР