През сезон 2023 Макларън ще участва със свои тимове във

...
През сезон 2023 Макларън ще участва със свои тимове във
Коментари Харесай

Зак Браун иска да върне Макларън в Льо Ман

През сезон 2023 Макларън ще взе участие със свои отбори във Формула 1, Индикар, Extreme E и Формула Е. И защото под шапката на McLaren Technology Group влиза и автомобилният производител McLaren Automotive, то може би е вярно да дефинираме всички тези отбори като фабричен. А в Уокинг възнамеряват да разширят спортната си стратегия - основният изпълнителен шеф на McLaren Racing  Зак Браун още веднъж заприказва, че има интерес към надпреварите за устойчивост и по-специално - “24 часа на Льо Ман ”.

“Много ми се желае да участваме в Льо Ман - изясни Браун пред американското списание Racer. - Но с цел да се случи това, би трябвало да изберем верния миг. В момента сме задоволително заети с настоящите ни спортни стратегии, само че в случай че имах вълшебна пръчка и можех да избера още един шампионат, то незабавно предпочитам международния шампионат за устойчивост. ”

Разбира се, Браун показва съществени упоритости пред Макларън, на всички места, където взе участие компанията.
 Марк Слейд: През 2007 в Макларън нямаше поддръжка за Алонсо Марк Слейд: През 2007 в Макларън нямаше поддръжка за Алонсо
“Искаме да побеждаваме във всички шампионати, в които участваме, желаеме да победим в “Инди 500 ”, да вземем купата в Индикар, тъй че имаме доста задания и ни чака доста работа. Но присъединяване в Льо Ман е страхотна цел, а и международният шампионат за устойчивост се развива прелестно, тъй че там ще е става все по-интересно ”, добави Браун.
 Браун: В Макларън имаше тотална липса на доверие преди моето идване Браун: В Макларън имаше тотална липса на доверие преди моето идване
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР