През сезон 2022 Макс Верстапен постигна най-големите си успехи във

...
През сезон 2022 Макс Верстапен постигна най-големите си успехи във
Коментари Харесай

Верстапен е №1 и по пари във Формула 1

През сезон 2022 Макс Верстапен реализира най-големите си триумфи във Формула 1 - втора поредна международна купа, рекордните 15 победи  и записа сериозен принос за купата при конструкторите на Ред Бул. Също по този начин, в границите на този сезон Макс съумя да смъкна 7-кратния международен първенец Люис Хамилтън от първото място по доходи. Според списание Forbes, този сезон Макс е карал за най-вече пари, като в сметката не влизат рекламни и спонсорски контракти. Става въпрос единствено за пари, които идват като заплата и бонуси от тима.

Изданието пресмята, че за тази година Верстапен е проработил от Ред Бул 60 милиона $ - 40 милиона като заплата и още 20 милиона като
бонуси, които се изясняват с купата и рекордните 15 победи.

Втората позиция е за Хамилтън с 55 милиона $ заплата от Мерцедес, а в близко бъдеще се чака и продължение на договора на Люис с отбора, само че пък Тото Волф загатна, че идващият контракт на британеца може би ще е за по-скромна сума.
 Верстапен ще употребява №1 и следващата година Верстапен ще употребява №1 и следващата година
В Топ 3 влиза и двукратният международен първенец Фернандо Алфонсо с 30 милиона $, заработени в последния му сезон в Алпин. Със сигурност, заплатата, за която ще кара той от идващия сезон в Астън Мартин също няма да е дребна.
 Ръсел: Не е елементарно да си съотборник на Хамилтън Ръсел: Не е елементарно да си съотборник на Хамилтън
В класирането в края на сезона Шарл Леклер изпревари Серхио Перес, само че когато става въпрос за пари мексиканецът има дребен задатък. Този сезон Перес е изкарал 10 милиона $ от заплата и 16 милиона пой формата на
бонуси - при него Ред Бул към момента ползва остарялата си формула за по-ниска заплата и по-високи награди. При Леклер заплатата е 12 милиона $ и още 11 милиона, изплатени от Ферари като награди.
 Алонсо за трети път тества кола без реклами Алонсо за трети път тества кола без реклами
При останалите водачи в Топ 10 общите суми са под 20 милиона $. Шести е Себастиан Фетел с 17 милиона $ в последния си сезон (15 милиона заплата и 2 милиона бонуси). Също финален сезон (засега) и за Дениъл Рикардо и също 17 милиона $ (15+2), Карлос Сайнц с другата кола на Ферари е спечелил 15 милиона $ (8+7). Челната десетка затварят Ландо Норис с 11 милиона (5+6) и Джордж Ръсел с 10 милиона (3+7).

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР