През септември започва основният ремонт на 15,7 км от пътя

...
През септември започва основният ремонт на 15,7 км от пътя
Коментари Харесай

През септември започва основният ремонт на пътя Мъдрец - Гълъбово

През септември стартира главният ремонт на 15,7 км от пътя Мъдрец - Гълъбово.

Председателят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Ясен Йорданов се срещна в Гълъбово със заместник-кмета инж. Пламен Браков и направи оглед на трасето и на жп надлеза в село Обручище. В тях взе участие и шефът на Областно пътно ръководство -  Стара Загора инж. Стойка Калудова, оповестяват от пътната организация.

Всички звена на Агенция „ Пътна инфраструктура “ и на Министерство на регионалното развитие са мобилизирани и работят координирано, с цел да може ремонтът да стартира час по-скоро. Когато има разговор, нещата се вземат решение, сподели инж. Йорданов и заяви, че при започване на август ще е подготвен планът за замяна на водопровода, предоставен от ВиК сдружението. В обсега на републиканския път минава остарял етернитов тръбопровод на селата Искрица, Медникарово и Обручище и при ремонта на пътя той би трябвало да бъде сменен. В тази връзка Министерство на регионалното развитие разпореди неотложно планиране за подмяната на водопровода, с дължина към 5 км, както и построяването на 210 водопроводни отклонения.

Заместник-кметът благодари за ангажираността и акцентира, че ще запознае жителите на Гълъбово с подхванатите в последните две седмици ограничения. Той съобщи, че общината ще спомага и на пътното ръководство, и на ВиК сдружението, с цел да се ускорят строителните действия. До започването им  през септември пътноподдържащото сдружение ще извърши местни поправки на най-компрометираните сектори, с цел да се обезпечи сигурността на придвижване по третокласния път.



Припомняме, че през март 2022 година бе оповестена социална поръчка за планиране и главен ремонт на основната пътна артерия на община Гълъбово, на която от построяването й през 1976 година не са осъществявани ремонтни действия. Договорът с определения реализатор бе подписан през септември 2022 г.  Техническият план за ремонта на сектора е направен, само че не е съобразено, че в обсега на пътя минава и остарял тръбопровод, който би трябвало да бъди сменен дружно с ремонта на пътя.



 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР