През септември в сравнение с август средният лихвен процент по

...
През септември в сравнение с август средният лихвен процент по
Коментари Харесай

Лихвите по депозитите плавно вървят нагоре през септември

През септември спрямо август междинният лихвен % по депозитите с контрактуван матуритет (ДДМ) за бизнеса в левове се усилва до 0.14%, а по тези в евро – до 0.25%, регистрират от Българската национална банка. Средните лихвени проценти по овърнайт-депозитите в левове и в евро се резервират на равнища от 0.00 на 100.

Обемът на новия бизнес по депозитите с контрактуван матуритет в левове се покачва с 2.4 млн. лева до 91.1 млн. лева, а по тези в евро са нарастнали с15.7 млн. лева до 93.3 млн. лв..

През септември междинният лихвен % по депозитите с контрактуван матуритет в левове за семействата също нараства и към този момент е 0.27 на 100. В същото време лихвата по влогове в евро понижава - с 0.20 процентни пункта до 0.30 %.

Средните лихвени проценти по овърнайт-депозитите в левове и в евро се резервират на равнища от 0.00 %.

Средните лихвени проценти по депозитите, контрактувани за прилагане след предупреждение в левове и в евро, остават на равнища надлежно от по 0.12% и 0.17 на 100.

От Българска народна банка означават, че размерът на новия бизнес по депозитите с контрактуван матуритет в левове също понижава - с 9.1 млн. лева до 97.5 млн. лева, а по депозитите с контрактуван матуритет в евро понижението е с 49.3% до 65.5 млн. левав.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР