През септември ще се проведе съвместно правителствено заседание между България

...
През септември ще се проведе съвместно правителствено заседание между България
Коментари Харесай

Правителствата на България и Румъния ще заседават съвместно през септември

През септември ще се организира взаимно държавно съвещание сред България и Румъния. Това са прецизирали в телефонен диалог министър-председателят Бойко Борисов и Михай Тудосе, който през юни бе определен за министър председател на Румъния.

Борисов е поздравил Тудосе за избирането му на поста и двамата са изразили убеденост, че ще продължат интензивно да работят за реализацията на планове от съвместен интерес, оповестява държавната осведомителна работа.

Сред акцентите в диалога е бил въпросът с граничния пункт Кайнарджа – Липница, който е построен, само че не работи. Румънският министър председател е поел ангажимент да предприеме нужните инспекции и казусът да бъде решен.

Двамата са разискали опциите за съдействие по Дунавската и Черноморската тактики, които са и измежду акцентите на председателството на България на Съвета на Европейски Съюз следващата година. Премиерът е уведомил Михай Тудосе и за резултатите от Берлинския развой в Триест и за визитата си в Солун, където се срещна с гръцкия министър председател Алексис Ципрас и с президента на Сърбия Александър Вучич.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР