През септември ще бъде пуснато движението в двете посоки в

...
През септември ще бъде пуснато движението в двете посоки в
Коментари Харесай

Борисов: Приказващи в България – колкото искаш, ние показваме какво сме направили

 През септември ще бъде пуснато придвижването в двете направления в новия тунел " Железница “ на Автомагистрала " Струма “ и в целия сектор от Благоевград до Симитли, разгласи министър-председателят. Премиерът персонално се увери в напредъка на строителните работи по най-дългия пътен тунел, изграждан до момента у нас. Борисов посочи, че огромният план е от извънредно значение за свързаността в целия район по оста Юг-Север.

" От топлите пристанища на Гърция, през България, за Румъния. На процедура Дунав и Солун свързваме по този метод “, уточни министър председателят и подсети, че интензивно се работи и по трасето Ботевград-Мездра. Министър-председателят посочи още, че тунелът се строи съгласно всички най-съвременни условия.

" Това трябваше да стане готово за Олимпиадата в Гърция, 2004 година Колко години са обратно и в страни – дано хората да си вършат своя извод “, подсети още Борисов за неосъществените непознати обещания в предишното.

" Приказващи в България – колкото искаш. Ние демонстрираме какво сме създали “, безапелационен беше министър председателят и посочи, че единствено след няколко месеца през планината ще се минава елементарно единствено за 2 минути.

Министър-председателят Борисов добави още, че са планувани и 4 млн. лева, с които да бъдат изпълнени всички екологични рекомендации по трасето в региона на Симитли.

Тунел " Железница “ на Автомагистрала " Струма “ е най-дългият пътен тунел, изграждан до момента у нас. Той е с две обособени тръби за придвижване в посока, като дължината на всяка е към 2 км, а широчината на пътното платно - 8,50 м, с по две дейни ленти за придвижване и тротоари. Изграждането стартира през октомври 2019., на обекта се работи без спиране и все още повече от половината от строителните действия на тунел " Железница “ към този момент са изпълнени. Първичната обшивка на оборудването е изпълнена – осъществена е по този начин наречената " сбойка “ на двете тръби и тунелът е прокопан.

Започна полагането и на вторичната обшивка на оборудването. Тунелът се построява по нов австрийски способ и ще бъде с всички нужни системи за енергоефективно осветяване, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, умна система за ръководство на трафика, спешни SOS кабини, аудио и радио обявяване, електронна система за надзор на достъпа. Тунелът ще има цялостен набор обслужващи уреди, в това число подземно водохранилище с размер от 240 куб. м вода за противопожарни цели и площадка за хеликоптер на южния портал.

Проектът за строителството на тунел " Железница “ на Автомагистрала " Струма “ се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет посредством Оперативна програма " Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР