През септември ще бъде направен опит за самостоятелно изкачване с

...
През септември ще бъде направен опит за самостоятелно изкачване с
Коментари Харесай

Мъж се готви да се качи на Мусала с инвалидна количка

През септември ще бъде изработен опит за независимо нанагорнище с инвалидна количка до хижа „ Мусала “ (2389 м), която е в подножието на най-високия връх в Балканския полуостров и в България - Мусала (2925 м). Това ще стане с новаторска инвалидна количка, създадена от български изобретатели.
В момента екипът интензивно тренира с преходи през комплицирани терени в Лозенската планина, с цел да е чудесно квалифициран за огромното премеждие, което ги чака. В събота - 31 август, ще се тренира по трасето до Лозенския манастир „ Св. Спас “, което е оптимално покрай това за хижа „ Мусала “. Иновативната количка ще се ръководи от 37-годишния Владимир Гюров. Преди 18 година след случай с шосейно колело той остава обездвижен от гърдите надолу. Влади е инженер по обучение, работи в ИТ бранша и желае да бъде деен, макар тежкия случай, трансформирал живота му.
Достигането до хижа „ Мусала “ е втората огромна и амбициозна цел на екипа и Влади, която ще се осъществя това лято. На 22 юни с новаторската количка за първи път бе направено независимо нанагорнище на Черни връх (2290 м), а по-късно и най-високия връх на Люлин планина - Дупевица (1255 м). Ежедневно екипът тренира и по улиците на София.
Българската революционна технология разрешава на хората с увреждания да се предвижват бързо, елементарно и без значение, както в градски условия, по този начин и в пресечени терени, които са с тиня, пясък, трошляк и вода. С нея безвредно и независимо могат да се преодоляват огромни наклони при втурване и нанагорнище, както и да се слиза по стълби. Целта на екипа, създал електрическата самобалансираща се количка, е да направи и града, и планината еднообразно налични за хората с увреждания, тъй като тя е лесна за ръководство, постоянна и сигурна.
Хората в колички, които са подготвени в бъдеще да се включват в самодейностите може да свържат с екипа, създал новаторския артикул - е-mail: [email protected].
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР