През септември ще бъде избран новия Висш съдебен съвет и

...
През септември ще бъде избран новия Висш съдебен съвет и
Коментари Харесай

Цветанов: През септември ще бъде избран ВСС и квотата

През септември ще бъде определен новия Висш правосъден съвет и квотата. Това сподели в студиото на " Панорама " Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов, ръководител на ПГ на ГЕРБ: Няма сделки по този въпрос, има парламентарна квота от 11 членове, които би трябвало да бъдат определени, имаше много избори и страната се дестабилизира в този интервал, по тази причина и забавянето не е доста, септември ще бъде определен Висш съдебен съвет и квотата. Съдебната промяна е един от акцентите, които би трябвало да продължим.
Гарантирана е транспарантна процедура при избора на ръководителя на новия антикорупционен орган. Има опция да се направи засичане на всички информации, излезли по време на избиране на претендентите, сподели Цветанов.

Този орган с цел да бъде работещ, би трябвало да може в българския парламент да се води полемика, добави той.

Председателят на ПГ на ГЕРБ разяснява и референдума за смяна на изборните правила.
Цветан Цветанов, ръководител на ПГ на ГЕРБ: Останахме сами и не успяхме да наложим това, което желаеха 2,5 милиона гласоподаватели за смяната на изборната система, само че ние ще работим в тази тенденция, разяснява тематиката за референдума на Слави Трифонов.
Той означи, че е нужно създаване на просветителната инфраструктура.
Цветан Цветанов, ръководител на ПГ на ГЕРБ: 560 милиона лв. ще отделим за спортни салони и площадки и всички здания в просветителната система да се санират.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР