През септември предстои да се събере информация за ваксинирани и

...
През септември предстои да се събере информация за ваксинирани и
Коментари Харесай

Броят ваксинирани и преболедували ученици през септември

През септември следва да се събере информация за имунизирани и прекарали коронавирус възпитаници, като данните се вписват от учебните заведения в национална електронна система. Това изясни пред " Марица " шефът на ЕГ „ Иван Вазов “ Николай Радев.

На този стадий се знае, че 40% от екипа в Руската гимназия е имунизиран. От учениците пък в началото изявили предпочитание 80, само че едвам 15 минали през имунизационния кабинет на РЗИ, където бяха обезпечени зелени коридори за искащи ученици на образователни заведения. Масово родителите, които желаят децата им да бъдат ваксинирани против коронавирус, предпочели това да стане при персоналните лекари, с цел да са под наблюдаване по-късно учениците от тяхното джипи. Заради това „ разпръскване “ на поставените ваксини все още картината не е цялостна и следва уточняването <210> директно преди старта на образователната година.

За нея пък още няма изясненост дали ще стартира онлайн или присъствено, изключително при планувани пикове на четвъртата вълна в първата и втората седмица на септември. МОН разгласи, че ще даде насоки на началниците на районните ръководства на образованието на 30 и 31 август. Тогава най-рано се чака и мнение по какъв метод да започват образователните занятия. Преди това на 24 август на Отраслов съвет ще се чуят и мненията на шефовете и синдикатите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР