През септември очаквам Кодексът за дезинформацията онлайн да бъде готов,

...
През септември очаквам Кодексът за дезинформацията онлайн да бъде готов,
Коментари Харесай

Мария Габриел очаква скоро да е готов Кодекса за дезинформацията онлайн

През септември чакам Кодексът за дезинформацията онлайн да бъде подготвен, сподели през днешния ден във Варна еврокомисарят за цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел, която взе участие в 11-ия летен университет на младежката конструкция на ГЕРБ, който се организира край Варна.

Варна

Тя посочи, че първата версия, която ѝ е била показана, не е отговаряла на упованията ѝ. Очакваме доста съответни ограничения за бистрота, за битката с подправените сметки, за логаритмите и метода, по който те оказват въздействие върху нашия осведомен избор, изясни еврокомисарят.

Септември би трябвало да ми бъде показан окончателният вид, а до октомври давам период, късмет да се покаже, че можем да имаме резултат, сподели Габриел и добави, че в случай че това не се случи, си резервира правото през декември да излезе с разбор и да предложи последващи ограничения, в това число и такава от регулаторен темперамент.

Еврокомисарят изясни, че за няколко месеца са съумели да вкарат в политическия дневен ред на Европа подправените вести и дезинформацията онлайн. Истината е, че подправените вести засягат всеки един от нас, засягат и демокрацията, като нейни устои и правила, и най-негативното следствие е, че те разрушават доверието, разяснява тя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР