През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели

...
През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели
Коментари Харесай

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се показа едва, като основните индикатори като размери, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

Данните от CoinMarketCap разкриха, че общата пазарна капитализация на криптовалутите е намаляла с към 1.7% през миналия месец. Основните криптовалути като Биткойн ( BTC ) и Етериум ( ETH ) се търгуваха в стеснен диапазон. Това приглушено ценово деяние обезкуражи трейдърите от интензивно присъединяване в платформите за търговия с криптовалути.

Reflexivity Research, компания за изследване на цифрови активи, заяви, че размерите на главните тържища като Binance ( BNB ) и OKX продължиха да демонстрират слаба интензивност. Това внезапно контрастираше с предходните години, когато трейдърите постоянно се занимаваха с бързо прибиране на облаги.

Източник: Reflexivity Research

Забележително е, че ликвидното предложение на Биткойн и Етериум в допълнение понижа през септември, както сочат данните на Glassnode. Изглежда че трейдърите от ден на ден се обръщат към независимо настойничество заради намаляващото доверие в стабилността на тържищата, както и заради привлекателността на различни варианти като стейкинг и дълготрайно държане.

Изненадващо, крипто пазарът, в миналото прочут с дивите си ценови съмнения, навлезе във фаза на относителна непоклатимост. Едномесечната осъществена волатилност на Биткойн понижа през септември, което подхожда на спада в цената на актива.

Както историческите, по този начин и перспективните индикатори за волатилност отразяваха общото чувство за потисната пазарна интензивност. Индексът на подразбиращата се колебливост на “ ” също понижа през септември, което демонстрира очакване за продължаваща ниска интензивност на пазара в близко бъдеще.

В резултат на това очакванията за забележителен ценови скок понижиха.

Пазарите на деривати играят основна роля в областта на цифровите активи, защото криптовалутите по своята същина са спекулативни, а опитните търговци се стремят да се възползват от евентуалните съмнения в цената.

Откритият интерес (OI), който мери размера на капитала, вложен в деривати във всеки един миг, е скъпа метрика за разбор на този пазар. OI наблюдава броя на дейните позиции на пазара, в това число лонг и шорт позиции.

Според Reflexivity Research цената в долари, заключена в неуредени контракти за Биткойн на фючърсните тържища, е траяла да понижава през септември. Забележително е, че пазарът на фючърси към момента не се е възстановил от разтърсванията, претърпени през предходния месец, когато милиарди долари в OI бяха изтрити в най-големия срив на крипто пазара през 2023 година

Източник: Reflexivity Research

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР