През септември компанията Apple традиционно ще представи нова линия смартфони

...
През септември компанията Apple традиционно ще представи нова линия смартфони
Коментари Харесай

Какво ни очаква в новата линия iPhone 15

През септември компанията Apple обичайно ще показа нова линия смарт телефони — iPhone 15. Медиите към този момент тръбят за представянето на “ябълковите “ телефони, които са претърпели обилни промени в дизайна. Да, iPhone 15 ще получи по-тънки рамки към екрана — ширината им ще намалее от 2,1 на 1,5 милиметра.

Очакваната линия ще има още USB-C конектор вместо Lightning. Друга специфичност ще бъде перископичният обектив. Докато основателите приготвят iPhone 15 за премиерата, е време да поговорим за това, какво да чакат потребителите от “ябълковия “ телефон.

Повишен потенциал на батерията

Батериите на смарт телефоните ще имат по-голям потенциал спрямо предшествениците си. В процентно отношение нарастването ще бъде 18% във версията iPhone 15, 14% в iPhone 15 Plus и в iPhone 15 Pro – 12%. Новият индикатор за модела 15 Plus се предвижда да е 4912 mAh. За останалите модификации той ще бъде по-скромен, само че и доста стабилен:

3877 mAh — за iPhone 15; 3650 mAh — за 15 Pro; 4852 mAh – за 15 Pro Max.

Очаква се новият iPhone 15 да бъде по-дебел заради нараствания размер на батерията. Като се вземе поради продуктивността на процесорите A16 и A17 Bionic, смарт телефонът ще издържи по-дълго без презареждане. Експертите допускат, че новата линия на Apple ще покаже страхотна продуктивност при 35% понижение на потреблението на сила.

Обем на паметта и камерата

Размерът на оперативната памет ще бъде 6 GB за общоприетите версии на iPhone 15 и 15 Plus, а версиите Pro и Pro Max най-вероятно ще получат 8 GB RAM. Обемът на вътрешната памет ще остане в същите граници като в 14-та линия.

Що се отнася до камерата, тя ще бъде доста усъвършенствана. В основата ѝ ще стои 48-мегапикселов модул с опция за 10-кратно нарастване. Основното изобретение обаче ще засегне единствено Pro Max-версията, която ще получи перископичен телеобектив, а самата камера ще придобие по-изпъкнала форма.

Производителят скоро не е подобрявал предната камера, тъй че има възможност тя да бъде актуализирана в модела iPhone 15. Видеата евентуално ще бъдат във формат 8K. Apple са придобили технологии за независимо сглобяване на камерата, вместо да купуват подготвени модули от Samsung.

Поява на Type-C порт

Важна смяна в дизайна на телефона — портът Type-C — ще размени Lightning. Предимството му е опцията за поддръжка на голям брой аксесоари.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР