През септември или октомври може да има още ремонти в

...
През септември или октомври може да има още ремонти в
Коментари Харесай

Депутат: През септември или октомври може да има още ремонти в кабинета

" През септември или октомври може да има още поправки в кабинета "

Това съобщи  депутатът от " Обединени патриоти " Борис Ячев. В момента ръководещите се пробват да успокоят ситуацията в страната с оставките на министрите на Владислав Горанов, Младен Маринов, Емил Караниколов и Николина Англекова. Очаква се те да бъдат гласувани от Народното събрание в петък, а досегашният здравен министър Кирил Ананиев да поеме финансовото министерство.

В началото на идната седмица ръководещите ще предложат и „ нови цели “ най-вече в обществено икономическата сфера. Въпреки това наесен е допустимо да бъдат направени още промени, написа Mediapool.bg.
 
" Септември-октомври, в случай че забележим, че някои от промените в министерства, които сега не са наранени от смени, не вървят, може да бъдат направени още смени ", съобщи Ячев.

Управляващите са почнали да проучват работата на обособени министерства със започването на митингите преди две седмици, изясни Ячев. Според него предлаганите в този момент смени са експертни и задачата им не е просто едни лица да бъдат заменени с други. Ячев уточни икономическото министерство, което от квотата на Патриотите. На мястото на Караниколов ще застане досегащният му заместител Лъчезар Борисов. Според Ячев той е „ специалист през целия си професионален живот “, работи в министерството от 18 години и в никакъв случай не е бил " политически обагрен ". Той дефинира като специалист и вицепремиерът Марияна Николова, която ще оглави министерството на туризма. Ячев даде да се разбере, че през последните три години Патриотите не са били удовлетворени от работата на Ангелкова.

" Като се стартира от концесии, мине се през помощ за туристически отрасъл, налагането на избрани рестрикции, помните разминаванията при използването на закона за шума. Така че там в никакъв случай не е ставало дума за личностно опълчване, имахме разминаване за това по какъв метод би трябвало да се случи промяната в туризма ", съобщи Ячев. През последните шест месеца Ангелкова се пробвала да ползва техните хрумвания, само че трябвало повече динамичност, изясни депутатът.

" Обединени патриоти " не са правили компромис за ремонтите на кабинета, сподели още Ячев. Обратно, по-малкият съдружен сътрудник е имал положително мнение за работата на двама от министрите на ГЕРБ – Горанов и Маринов. От финансовия министър Патриотите желали по-бързо нарастване на пенсиите и се разминали по този въпрос, само че пък Горанов ги послушал за ограниченията против рецесията, провокирана от ковид.

" Същите връзки правилни и професионални сме имали и с министъра на вътрешните работи, макар че там имахме разминавания във връзка с Закона за доброволните отряди ", изясни Ячев.

Въпреки положителната оценка на Патриотите тези две министерства са от квотата на ГЕРБ и министър председателят Бойко Борисов имал право да ги смени, уточни Ячев. Самият Борисов посочи напълно други аргументи за оставките им. По отношение на Горанов той съобщи, че не могъл да си изясни за какво върху Комисията по хазарта имало толкоз слаб надзор. Оттам потегли абсурдът с обвинения хазартен необут Васил Божков. Маринов пък бе неодобрен за дейностите на полицията край летните сараи на Ахмед Доган в Росенец. Въпреки това на негово място ще застане шефът на националната полиция Христо Терзийски, който директно ръководеше дейностите на Министерство на вътрешните работи на място.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР