През септември Ани Хоанг зарадва почитателите си от 15 български

...
През септември Ани Хоанг зарадва почитателите си от 15 български
Коментари Харесай

Ани Хоанг: С Люси не мислим за сватба

През септември Ани Хоанг зарадва феновете си от 15 български града. Заедно със АРТи и Ice Team, Мартина и други посетител звезди в другите вечери, тя се включи в Турнетооо. Идеята за него бе на режисьора Людмил Иларионов – Люси, който събра на сцената забавен микс от актьори. Умишлено бяха включени обитаеми места в Северна България с по-малко концертни прояви, като се изключи Плевен и Русе, освен това входът беше свободен.

Когато се срещнах с певицата с виетнамски корени Ани Хоанг, тя беше единствено на 20. Изваяно като порцеланова фигура красиво момиче, с прелестен глас, пееше на благотворителен концерт за децата от Дома в Доганово. Тогава си помислих, че е още прекомерно млада, а в сърцето й към този момент са се настанили човещината и благородството. Оказа се обаче, че Ани е била едвам в 4-ти клас, когато е провела първата си сходна демонстрация. Със своя другар Люси Иларионов през година са правили и други благотворителни концерти, а набраните средства постоянно са дарявали на Дома за деца, лишени от наставнически грижи, в Доганово. Тази година решили да се захванат с нещо по-различно – фотоизложба на най-хубавите фрагменти на Ани, дружно с фотографа Теди Грозданов. За жал, два месеца по-рано разбрали, че Домът в Доганово е закрит. „ Така или другояче бяхме организирали всичко, трябваше някъде другаде да насочим средствата, които ще съберем. И се свързахме с майката на Станимир, който е от Видин, на 5 годинки и страда от детска церебрална парализа ”, споделя певицата. Уви, положителното дело е придружено и със скандал, който самата Ани отрази с обява във фейсбук, част от която гласеше: „ Скандалът продава! Лошата вест продава! Простотията продава! ”


– Ани, за какво написа това ядосано обръщение в профила си?
– Избухването ми беше обвързвано с това, че пуснах във фейсбук предложения за благотворителната фотоизложба на всички наши познати с Люси, на всички сътрудници, на всички другари. За страдание, пристигнаха единствено 5 индивида. Интересът не беше огромен, лайковете не бяха доста. Очаквах, че ще се отзоват така наречените ВИП-ове, само че те изобщо не обърнаха никакво внимание. Бях доста възмутена от този факт, по тази причина желаех да споделя, че сме прекомерно равнодушни към положителните неща, които можем да създадем. Затова пък, когато качиш една фотография по голи гърди, тя постоянно притегля интереса.

– Какво те кара да се занимаваш с щедрост?
– Знаеш ли, аз имам вяра, че положителното е един кръговрат. Ако окажеш помощ на някой, който има потребност, сигурно в миг, когато ти се нуждаеш от помощ, от подадена ръка и поддръжка, ще пристигна и твоят ангел на положителното! Затова, дано да вършим положително и да оказваме помощ. Ако всеки даде по малко или помогне с мъничко, когато го създадем повече хора и бъдем единни, ще сме доста по-силни!

– Изкушавам се да те попитам, какво би споделила на тези, които те подозираха, че си с един от най-хубавите режисьори в сектора заради някакви кариеристични ползи?
– Да, с Люси сме от 8 години дружно, изписаха се доста неща за връзката ни и по-специално за мен. Въобще не съм считала да потвърждавам на хората моите съществени планове към него. Най-добрият съдник е времето. За мен беше по-важно двамата да се обичаме, да се разбираме и поддържаме. Не считам, че двама души би трябвало по някакъв метод да изясняват любовта си на света. Важното е да си я потвърдят един на различен. Аз съм я разкрила в Люси, както и той в мен, тъй че продължаваме напред дружно и не се вълнуваме какво пишат за нас. Нито в този момент, нито преди ни е трогвало изключително. Мисля, че чак в този момент, след 8 години, другите ни одобряват като двойка и като двама души, които се обичат. Все повече хора ни срещат и ни споделят какъв брой доста ни се радват и по какъв начин в действителност виждат любовта в очите ни, което мен ме радва. Така че на тези, които са се съмнявали в моите усеща към Люси и изобщо в нашата връзка, мога единствено да пожелая – да срещнат човек, който да ги обича и да ги почита по метода, по който аз съм обичана и уважавана. Пожелавам им го от сърце!

– По едно време се заприказва за женитба, каква е истината?
– Ако сме желали женитба, до момента щяхме да я създадем. Имаме единствено годеж. Аз постоянно съм казвала, че за мен сключването на брак по никакъв метод не е гаранция за благополучен фамилен живот. По-важно е с индивида у дома да се разбираме и да се поддържаме и в хубавите, и в неприятните моменти. Живеем си щастливо и хармонично, а за женитба в никакъв случай не сме мислили. Това, че нямаме брак по никакъв метод не ни пречи. Не сме женени към момента, само че живеем като женени. И в случай че някой ден го решим, сигурно ще уведомим всички. (Смее се.)

Стефан Петков: Кой споделя, че нямаме тенори?


Арон Аронов ме кара да му приказвам на „ ти “, аз не мога, признава оперният артист


Някои „ познавачи ” на актуалното ни оперно и оперетно изкуство настояват, че нямаме тенори. Напротив, имаме, освен това с красиви гласове. Особено в Националния музикален спектакъл. Един от тях е Стефан Петков. Завършил е музикално учебно заведение в Бургас, а след това – музикалната академия „ Панчо Владигеров “ в София при Констанца Вачкова. Обича оперетата от дете, по тази причина не се колебае, когато му оферират да стартира работа в Драматично-музикалния спектакъл „ Константин Кисимов “ във Велико Търново. Тогава ръка му подава Марио Николов в дебюта му на оперетата “Прилепът ”, за което е признателен и до момента. Там изиграва първите си функции, а след това получава щатно място в софийската оперета. Тук застъпва централния теноров репертоар, а феновете му непрестанно се множат. Със Стефан сме другари, по тази причина си приказваме на „ ти “.


– Стефане, кои бяха учителите, които ти дадоха най-вече в музиката?
– Веднага ще кажа – огромната доцент Констанца Вачкова, моят вокален възпитател! Все още не мога да приема обстоятелството, че към този момент я няма. Тя ме научи на усет в музиката, сподели ми по какъв начин да разграничавам хубостта на другите стилове и най-важното – по какъв начин да си употребявам гласа. Като вокален възпитател тя е наследница на школата на Христо Бръмбаров, нямаше ден да не го спомене. Според нея той бе най-великият вокален възпитател в България. Бил е и необикновен актьор – Скарпия, Ескамилио, Борис Годунов. Любомир Пипков е бил неин учител по камерно пеене. Той й дава клавира на „ Янините девет братя “ и я убеждава, че ще направи ужасно ролята на Яна, въпреки че тогава тя е едвам трети курс. Това се случва в навечерието на новата режисура на заглавието в софийската опера. Констанца отворила клавира, разгледала нотите. И споделила: „ Не, това не е за мен. Съжалявам “. Макар че огромният Пипков е виждал тъкмо нея в ролята на Яна.

– Потръгна ли ти с хубави функции?
– Да. С Добрина Икономова изиграх „ Прилепът “, „ Царицата на чардаша “ в постановката на Марио Николов, след това Тасило в „ Графиня Марица “, сложена от Светлана Атанасова. Дадоха ми и Павлин в „ Българи от остаряло време “, още веднъж с Добрина си партнирахме в обилната режисура на Николай Априлов. Играх Парис в „ Хубавата Елена “ и Баринкай в „ Цигански барон “. Много го обичам този „ Барон “, а и трите ми партньорки – Добрина Икономова, Марияна Арсенова и Валя Корчакова, бяха прелестни.

– Ти като Баринкай имаш разполагаем цели три хубавици в ролята на Сафи, по този начин ли?
– И трите са прелестни. Добрина в най-хубавия смисъл на думата е доста женствена, доста мека. Моят тембър си подхожда доста с нейния, с нея се усещам чудесно, имам сигурна опора. Освен това е и доста колегиална. Бяхме дружно в Киев на оперетен фестивал и видяхме просвета на доста високо равнище. Украинците имат необикновено отношение към артистите – би трябвало да се поучим от тях, тъй като артистите имат потребност от похвали и обгрижване. И режисьорите, и диригентите доста почитат солистите, няма викове, няма подчертаване на дефекти. Много хубави мемоари имам и от Валя Корчакова, и от Марияна Арсенова като Сафи.

– Тенорите сте галеници на ориста, обичат ви на всички места. Твоят кумир за тенор?
– Хосе Карерас. Казват, че моят тембър приличал на неговия. Неговата сензитивност и усет доста ми харесват. Естествено, боготворя Франко Корели и Джузепе Джакомини. Сегашните младежи, които стартират да се занимават с пеене, не знаят кой е Корели, кои са Бениамино Джили, Тито Скипа или Енрико Карузо. Не знаят даже коя е Гена Димитрова. А тя е наша съвременничка, умря през 2005 година. Срамота! Не може единствено да гледаш какво се върти в ютуб. Трябва да знаеш кои са били певческите колоси от предишното. А те не са малко.

И още в новия брой на „Жълт Труд“…


Емануела била на секс пости


Иво Аръков си търси гадже


Мегз подкара нова мощна кола


Калканджиева скочи против Розмари


Софи Маринова – влюбена повече от всеки път


Дамян Попов си присади коса


Пол Маккартни от дълго време е мъртъв, Стиви Уондър вижда


Яворов е безконечният трети в любовта сред Васил Стоилов и Ганка Найденова


Малко известни обстоятелства за маите


Искате дългоденствие? Работете по-малко и почивайте повече


Операция съхранява личните аортни клапи


Обувките стават все по-груби

ТЕЗИ ОЩЕ МНОГО ЧЕТИВА – В „ЖЪЛТ ТРУД“ ОТ 17 ОКТОМВРИ!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР