През септември 2022 г. Русия заяви, че е присъединила този

...
През септември 2022 г. Русия заяви, че е присъединила този
Коментари Харесай

Киев алармира: Руските сили са умножили атаките си по фронтовата ...

През септември 2022 година Русия съобщи, че е включила този миньорски район, който управлява отчасти. През последните месеци съветските сили не престават да настъпват против украинската войска, която страда от недостиг на хора и муниции.

 

" Секторът Покровск е най-интензивен от позиция на вражеските офанзиви ", съобщи украинският общоприет щаб, като посочи, че " над 60% от общо 48 бойни конфликта по цялата фронтова линия " са се състояли в този регион.

В град Селидово, на към 20 километра от Покровск, са потърпевши шестима души, а десетина здания са развалени при съветски бомбардировки, оповестява губернаторът Вадим Филачкин. Журналисти на Агенция Франс Прес, намиращи се на мястото на случая, предават, че е бил опустошен локален супермаркет, от който е останала единствено купчина железни боклуци и стъкло.

 

Експлозията беше " толкоз мощна, че си помислих, че всичко над мен ще падне върху главата ми ", споделя 68-годишната локална жителка Людмила, която към момента е зашеметена. " Всичко избухна ".

 

Според различен локален гражданин, 57-годишният Олег, това е третият удар за една седмица. Той е видял " детонация ", а ударната вълна " малко го е раздрусала ".

 

Селидово е локализирано наоколо до зоната на бойните дейности и постоянно става обект на военни удари. Няколко други здания в покрайнината са съществено развалени от предходни бомбардировки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР