През седмицата станаха ясни всички претенденти за награда Грами, като

...
През седмицата станаха ясни всички претенденти за награда Грами, като
Коментари Харесай

Тези изпълнители не просто не трябва да вземат Грами догодина, но са и несправедливо номинирани

През седмицата станаха ясни всички кандидати за премия Грами, като грамофончетата ще бъдат раздадени на гала през януари идната година. Сред музикантите, които се чака да преобладават, са Били Айлиш, Оливия Родриго, Джъстин Бийбър, Кание Уест. 

И макар че 2021 година беше извънредно мощна за музиката в международен мащаб и се случиха същински вълнуващи събития, измежду номинациите за Грами попаднаха много актьори, които имат всички шансове да завоюват, без обаче да има за какво. Ето някои от тях:

Джъстин Бийбър

Канадецът има номинация за албум на годината поради Justice, който, дано си признаем, е рядко отегчителен албум. Тук е редно да подчертаем, че нямаме нищо срещу Peaches, като песента даже е номинирана за запис на годината, само че тя и албумът за жалост нямат нищо общо. Разбира се Бийбър има още няколко номинации тази година, като множеството се свързани точно с албума му, който бе наименуван от критиците " несъвършен " още преди да бъде наклеветен за най-хубав на годината. Единственото, което Justice заслужава, е просто да бъде пропуснат, че се е случвал. 

Виж още: Мария Бакалова в центъра на щуро холивудско празненство, купонясва със сина на Уил Смит 

Били Айлиш

Няма подозрение, че Happier Than Ever е една от песните на годината, само че албумът ѝ? Той не показва нищо ново, а по-скоро от още веднъж от " същото " това, което сме слушали от нея. И въпреки всичко Били Айлиш е един прекомерно млад реализатор, от който бихме очаквали малко повече иновативност.

Ед Шийрън

Ок, тук може би казусът не е единствено в него и в Bad Habits, а с песните на годината като цяло. Bad Habits е основнят кандидат за купата " ария на годината ", само че би трябвало да признаем, че е надалеч по-малко въздействаща от други песни на Ед Шийрън като " Thinking Out Loud " да вземем за пример, с която печели Грами. Всъщност на самата категория " Песен на годината " след абсурда с The Weeknd предходната година към този момент гледаме по напълно друг метод и аргументите за това са много справедливи. Какво бихме предложили на мястото на песента на Ед? Solar Power на Lorde. 

Виж още: Дженифър Лорънс шокира: " Всички щяхме да умрем, започнах да адресирам voicemails на околните си "  

AC/DC

Всъщност рецензията тук даже не е към австралийските великани. Напротив! Ние персонално ги обожаваме, само че годината е 2021-ва и уредниците на премиите за следващ път потвърждават, че са с много остаряло мислене що се отнася до рок музика. В категорията за най-хубаво рок осъществяване номинация имат и Foo Fighters. В тази категория сме " за " Black Pumas, само че сме сюрпризирани, че даже след фурора Maneskin не получават да вземем за пример номинация за нищо.

Дрейк

Със Certified Lover Boy Дрейк си завоюва номинация за най-хубав рап албум. Но единствено дано си напомним кои бяха спечелилите в последните години - Damn на Кендрик Ламар, King's Disease на Нас. През 2003 година пък Еминем взима премията с The Eminem Show. Така, де, Certified Lover Boy е добър, само че е прекомерно бледен спрямо предшествениците, които към този момент завоюваха тази статуетка.

Изображение: Getty Images

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР