През седмицата председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски призова

...
През седмицата председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски призова
Коментари Харесай

Крум Зарков, съветник на президента отговори на Делян Пеевски: Кеш няма, вътре е светло

През седмицата ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски прикани президента да подаде оставка, а прокуратурата да проверява " Дондуков " 1 за вероятни корупционни схеми, свързани със секретаря на президента Николай Копринков. Депутатът уточни, че президентството е една " тъмна институция, цялостна с доста кеш ". 

 

" Кеш няма, вътре е ярко. Това са нелепости, които господин Пеевски приказва и бих го призовал в случай че знае нещо, да отиде в прокуратурата да го каже. Ако не, да откри различен обект за своите хули ". Това съобщи в " Говори в този момент " по Българска национална телевизия Крум Зарков, консултант на Румен Радев по правните въпроси.

 

" Решението на президента да не участва на клетвата на новите конституционни съдии бе от символен темперамент, тъй като той сподели, че има един човек и една институция, които не одобряват ненормалното да ни се показва като обикновено ", сподели съветникът на президента.

 

Президентът е показал претекстовете си срещу избора на Атанасова и Белазелков в конституционната си тъжба и това няма общо с клетвата.

 

" България се ръководи ненормално на естествената човешка логичност и някой би трябвало да споделя понякога, че царят е гол. Трябва това, което хората от самото начало си приказват, да има и своя институционален изразител ".

 

Зарков е безапелационен, че Румен Радев не е нарушил Конституцията, като е оспорил избора на новите съдии и не е участвал на клетвата им. На рецензиите на предшественика на Радев - Росен Плевнелиев, отговори:

" Самият господин Плевнелиев не опорочи ли такава процедура или се неистина? "

Има ужасно доста депутати, които желаят президентът да не им пречи да си развяват коня - не изключвам опцията те да изискат импийчмънт, само че бих се учудил, разяснява Крум Зарков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР