През седмицата британски издания публикуваха разследване, според което един от

...
През седмицата британски издания публикуваха разследване, според което един от
Коментари Харесай

Цветелин Йовчев: Подкрепям тезата, че нападението срещу Гебрев е солова акция

През седмицата английски издания разгласиха следствие, съгласно което един от хипотетичните участници в покушението против някогашния съветски сътрудник Скрипал е взел участие и в отравянето на български жител в София през 2015 година – предприемачът Емилян Гебрев. Той съобщи, че има две хипотези за oтравянето му. Едната - износът на неговата компания на отбранително съоръжение за Украйна. Другата - вероятен интерес към негов цех за произвеждане на оръжие.
Руски и английски уебсайт: Замесен в аферата " Скрипал " бил обвързван със случай и у нас Според двете медии Сергей Федотов е бил в България няколко дни преди случая с натравянето на предприемача Емилиян Гебрев и сина му
Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че българските служби към този момент са в контакт с английските си сътрудници и в Комисията за надзор над службите за сигурност ще се състои чуване на способените институции по отношение на отравянето на предприемача.
Цветанов: В Комисията за надзор над службите ще има чуване за отравянето на Гебрев Председателят на ПГ на ГЕРБ съобщи, че в последните 3-4 години България, Европейски Съюз и Съединени американски щати са подложени на хибридна офанзива от Русия
Бившият ръководител на ДАНС Цветлин Йовчев, разяснява в предаването „ 120 минути” допустимо ли е да е имало интервенция на съветските служби на българска територия.

„ Имаме съображение да твърдим, че има интервенция на съветското военно разузнаване – тя съответствува по време и място с покушението против Скрипал. Първоначално, специалистите бяха скептични за тази теза, само че след изнесените имена, които са взели участие в интервенцията – това нямаше незабавно опровергаване от съветска страна”, уточни Йовчев.

Според някогашния началник на ДАНС, отравянето на предприемача Емилян Гебрев не би трябвало да се свърза със случая „ Скрипал”. Йовчев уточни, че поддържа тезата, че нападението против предприемача е солова акция, а не дело на съветските служби.
Снимка: Ладислав Цветков
„ Това е една зле планувана, нискобюджетна и непрофесионално изпълнена интервенция, което не е особено за съветското военно разузнаване. Много от обстоятелствата приказват за солова акция, при „ Скрипал” можем да намерим претекст, че съветската страна е възнамерявала и провела това, само че при Гебрев – няма подобен претекст. Толкова нескопосано изпълнена интервенция, няма по какъв начин да е дело на такова съществено разузнаване. Ако беше извършена такава интервенция, тези хора нямаше да бъдат с съветски паспорти, нямаше да дойдат с полет от Москва, нямаше да отседнат в един хотел, нямаше да обикалят, даже нямаше да се срещат преди самата операция”, разяснява Йовчев.

По думите му към този момент е почнало съществено следствие. „ Ако се удостовери информацията, приказваме за частна поръчка, която е направило съветското разузнаване – това е много рисково. Може да идва от заинтригувани частни структури. Това значи, че Владимир Путин няма надзор върху системите за сигурност. Има няколко фактора в поддръжка на тази теза – след случая „ Скрипал”, той уволни 15 генерала”, сподели Йовчев и добави, че това не е първата чистка на съветския президент в армията.

Бившият началник на ДАНС уточни, че заплахата е, че в случай че има липса на надзор в Русия, това е причина за вътрешна рецесия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР