През седмицата 55-годишен мъж от село Сърница вдигна на крак

...
През седмицата 55-годишен мъж от село Сърница вдигна на крак
Коментари Харесай

След издирване с над 200 полицаи, барети и ловци: Кравар успява да залови опасния стрелец от Сърница

През седмицата 55-годишен мъж от село Сърница подвигна на крайник Министерство на вътрешните работи и спецотряда за битка с тероризма, откакто стреля по съседите си и по служители на реда. В последна сметка той е арестуван от локален кравар в Кърджалийско, който самичък съумя да се оправи с него. „ Такова нещо да ми се случи в живота... Беше като филм ”, описа Ердинч Аптиш.

По обяд във вторник Ердинч пасе животните си, когато схваща за акцията в прилежащия район и незабавно се обажда на кварталния си служител на реда.

„ Докато паса животните си в свободното си време виждам обществените мрежи. Тогава прочетох за Сърница и незабавно звъннах на служителя на реда. Обясних му, че индивидът може да се крие в Душка. Кварталният служител на реда ми изпрати фотографията на беглеца ”, сподели Аптиш.
Задържаният Салиф стрелял и по служители на реда, настанен е в болница (СНИМКИ)
Въоръженият дезертьор от хасковското село Сърница, който в 18.40 часа нощес атакува при битов спор съседи, е стрелял и по служители на реда. Тов...

Полицаите към този момент са уведомили всички кметове на селата в близост като се изключи едно - там живее единствено един човек и няма обсег. „ Звънна и сподели, че индивидът, който го търсям, е допустимо да излезе в село Душка, тъй като най-близките горски пътища водят към това село ”, изясни младши-разузнавачът Ивайло Пеев по Нова телевизия. 

Ердинч потегля съм село Душка, с цел да предизвести локалния гражданин. Веднага щом идва вижда, че има натрапен посетител.

„ Бях в двора, и когато се обърнах видях, че оня с пушката ще ме цели. Казах му, че не съм служител на реда и той направи няколко стъпки обратно. За стотна от секундата съумях да му взема оръжието и след това побягнах, с цел да се обадя на служителя на реда ”, добавя описа си Аптиш.

Започват дълги минути на гонитба край гората, а от самото начало по телефона Ердинч приказва с младшия служител на реда. След това идва и развръзката. „ Когато се приближи към мен аз го прицелих с пушката и го ударих с приклада. Той падна и изпусна ножа ”, изясни мъжът.
Заловиха въоръжения мъж от село Сърница, стрелял по комшия (СНИМКА)
Заловиха въоръжения мъж от село Сърница, който по-рано през днешния ден избяга в гората, след пукотевица по съселянин. Бесим Салиф е заловен на към...

След рухването, Ердинч съумява да го завърже и по този начин изчаква служителите на реда. „ Опита да се развърже и ми споделяше: „ Кой си ти, ще те убия ”, добави Ердинч.

Мъжът споделя, че не се усеща воин. Като такива дефинира служителите на реда, които са му казвали какво да прави.

„ Опитвахме се да му дадем кураж. Да не се опита да стреля против него, с цел да не стане по-голяма пакост и в това време да се пази от опитите да бъде наръган ”, съобщи разузнавачът Ивайло Пеев.

След ареста стрелецът беше откаран в болница поради удара с пушката. Повдигнати са му три обвинявания и го грози до 20 години затвор. Ердинч продължава да се грижи за животните си без да се усеща воин.

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР