През седмата си сесия 44-ото Народно събрание е приело 41

...
През седмата си сесия 44-ото Народно събрание е приело 41
Коментари Харесай

Какво изработиха депутатите преди да излязат в отпуск?

През седмата си сесия 44-ото Народно заседание е приело 41 закона и 65 решения . Това сочи информация за законодателната активност на Народното събрание, готова от Дирекция „ Пленарни съвещания, парламентарен надзор и финални текстове “ и парламентарния пресцентър.

За интервала от 7 май до 31 юли 2019 година в Народното събрание са импортирани 57 законопроекта, като 26 от тях са на народни представители. Постъпили са 73 плана за решения, от тях 64 са от депутати.

От през днешния ден депутатите публично към този момент са във почивка. След десетчасово пленарно съвещание в последния ден на юли народните представители посрещнаха утрото на 1 август като отпускари.  Новата сесия на Народното събрание ще бъде открита на 4 септември , осведоми ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева преди да пожелае на сътрудниците си приятна почивка с позитивни страсти.

По време на седмата си сесия 44-ото Народно заседание е приело промени и допълнения в Закона за енергетиката , в Закона за ограниченията против изпирането на пари , в Закона за държавната благосъстоятелност , в Закона за лечебните заведения , в Закона за здравето , в Закона за политическите партии , в Изборния кодекс и други Парламентът е имал 34 постоянни и едно изключително пленарни съвещания.

От началото на 2019 година Народното събрание е имало 79 постоянни и две изключителни пленарни съвещания . В Народното събрание са импортирани 117 законопроекта, 133 планове за решения и един план на послание. Народното събрание е приело 84 закона, 125 решения и едно послание към българския народ. Използваното време за реализиране на контролната функционалност на Народното събрание през седмата сесия на 44-тото Народно заседание е 27 часа и 47 минути. Парламентарен надзор е провеждан в 9 пленарни съвещания.-->

В Народното събрание от 7 май до 31 юли 2019 година са постъпили 277 въпроса и 14 питания . В този интервал са извършени четири чувания на министри и едно обсъждане по запитване.

Членовете на държавното управление са дали отговор на 218 въпроса и 6 питания. На най-вече въпроси и питания са дали отговор министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на труда и обществената политика Бисер Петков.

Най-много въпроси и питания са отправили народните представители Георги Гьоков, Валентина Найденова, Георги Стоилов, Дора Янкова, Джевдет Чакъров, Антон Кутев, Кристина Сидорова и Любомир Бонев. От ПГ „ Българска социалистическа партия за България ” са внесли най-вече въпроси и питания - 213 въпроса и 13 питания. От ПГ на ГЕРБ са отправили 31 въпроса и едно запитване, от ПГ на Движение за права и свободи - 15 въпроса, от ПГ „ Обединени патриоти ” - 14 въпроса и от ПГ на Политическа партия ВОЛЯ - „ Българските Родолюбци “ - 1 въпрос.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР