„През пролетта заявихме, че ще се стигне до момент, в

...
„През пролетта заявихме, че ще се стигне до момент, в
Коментари Харесай

БЛС: Здравната система се справя, но обществото се провали

„ През пролетта декларирахме, че ще се стигне до миг, в който системата няма да може да поема пациенти. В момента в опазването на здравето няма безпорядък, а високо напрежение. Има обособени персонални нещастия – искаш да се лекуваш, само че не можеш. Това се случваше и в други страни, доста по-развити от нас. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България” ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров.

Според него не трябва у лекарите да се основава чувството, че носят виновност.

„ За мен системата се оправя, само че обществото се провали. То трябваше да разбере, че ние няма да можем да помогнем на всеки, който има потребност да влезе в болница”, уточни още ръководителят на БЛС.

Той е на мнение, че ще се стига до върнати пациенти. „ Пандемията е като вълна, която ни залива. Ясно е, че ще има такива случаи. Всеки ден се боря с това да намирам места за заболели. Те обаче няма къде да бъдат приети”, уточни доктор Маджаров.

Председателят на БЛС предизвести, че системата ще бъде притисната и мъчно ще оказва помощ на хората със болести, разнообразни от ковид. Затова доктор Маджаров прикани за съблюдаване на актуалните ограничения, с цел да не се постанова въвеждане на по-строги.

„ Със мощ, полиция и рестрикции е мъчно да приложиш нещо. Виждаме по какъв начин хората се събират. Някои от тях неглижират всичко. Барикадите няма да решат проблемите ни”, заключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР