През пролетта някои собственици на автомобила започват да се замислян

...
През пролетта някои собственици на автомобила започват да се замислян
Коментари Харесай

Експерти с ценни съвети как да освежите колата си, без да се охарчите

През пролетта някои притежатели на автомобила стартират да се замислян за промяна на колата или за прибавянето на нови, потребни варианти. Обикновено това обаче е обвързвано със съществени разноски, които не са по джоба на всеки. Експерти показаха по какъв начин може да освежите автомобила си бързо и на ниска цена.

Те са безапелационни, че когато човек няма пари за покупка на ново транспортно средство или за инсталиране на скъпо съоръжение, той може да се ограничите до по-скромни „ нови неща “, които ще освежат колата и ще прибавят малко комфорт на лидера.

Сменете подовите постелки и калъфите на седалките

Можете бързо да освежите интериора без това да ви коства скъпо, като промените гумените стелки и поставите нови калъфи на седалките. Изборът на стелки в интернет е голям, като цените най-често варират сред 50 и 100 лева При калъфите за седалки сумата е малко по-висока, като може да доближи до 150 лева Не се предлага избора на най-евтиния вид.

Поставете датчици за паркиране

Ако употребявате автомобила си в градска среда тази алтернатива е напряко скъпа. Не всеки водач усеща точните размери на колата си и датчиците за паркиране могат да спестят повреди и ненужни поправки. Комплектът не е безценен, само че е значимо да бъде инсталиран от механик, който разполага както с нужните инструмени, по този начин и със съществени знания.

Сменете джантите

Смяната на джанти мъчно се класифицира като бюджетна, само че рано или късно всеки притежател на автомобил прибягва до нея. Новите джанти ще оказват помощ за ободряване на екстерирора на автомобила като ще му придадат по-яръки или пък, назад, по-солиден тип. На пазара е цялостно с най-различни оферти за нови джанти, като и тук съветът е да се на насочвате към най-евтините.

Химическо разчистване на салона и багажника

Химическото разчистване на интериора ще ви помогне да възстановите добре поддържания тип на автомобила. Специалистите поучават най-малко един път годишно да се прави изцяло химическо разчистване на интериора. Услугата излиза към 100-120 лева, само че пък си заслужава.

Полиране на фаровете

Нищо не скапва външния тип на колата като изцапани и надраскани фарове. Това също по този начин съществено се отразява на качеството на осветлението и сигурността на придвижването, изключително през нощта или при неприятно време. Експертите предлагат гланциране на пластмасовите фарове на всеки 30 000 км, а на стъклените - на всеки 50 000 км. Услугата не е от най-скъпа, като цените варират сред 20 и 100 лева

Тониране на стъклата

Тонирането ви разрешава да придадете на интериора усамотение, а на автомобила - по-солиден тип. Важно е обаче да не се нарушават разпоредбите за тониране, предписани в правилника за придвижване. Там е указано, че няма ограничавания за задното панорамно стъкло и задните странични стъкла. При предните би трябвало да има най-малко 70% пропускливост на светлината. Тази услуга също е налична като цена, само че наложително би трябвало да бъде поверена на експерт, разполагащ с нужната инсталация.

Източник: automedia
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР