През пролетта на 2020 г. САЩ ще проведат големи учения

...
През пролетта на 2020 г. САЩ ще проведат големи учения
Коментари Харесай

САЩ обявиха най-голямото прехвърляне на американски войски в Европа от 25 години

През пролетта на 2020 година Съединени американски щати ще проведат огромни учения в Европа, в границите на които се възнамерява " най-голямото предислоциране на войски " на континента през последните 25 години, написа немското издание " Шпигел ", базирайки се на известие на американското командване в Европа.

Според списанието Пентагонът ще трансферира през Атлантическия океан 20 000 военнослужещи през Атлантическия океан.

Целта на ученията Defender 2020 ( " Защитник 2020 " ) е да се усили боеспособността на страните от НАТО и сдържането на евентуалните съперници.

37 000 бойци от 19 страни от Алианса ще вземат присъединяване в маневрите. Военнослужещи ще бъдат преместени и Полша и прибалтийските страни. Германия ще се трансформира в логистичен център по време на провеждането на ученията.

Германски политици предвиждат утежняване на връзките с Русия поради оповестените учения.

" Тези учения ще предизвикат реакция от страна на Русия, което неизбежно ще докара до по-нататъшна ескалация ", съобщи Александър Ной, член на комисията по защитата на Бундестага (долната камара на немския парламент).

Той прикани Берлин да откаже присъединяване си в Defender 2020 и да не дава територията на Германия за тяхното осъществяване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР