През пролетните и летни месеци екип на , воден от

...
През пролетните и летни месеци екип на , воден от
Коментари Харесай

В община Тетевен бяха проучени и описани маршрути за планинско колоездене

През пролетните и летни месеци екип на, воден от Любомир Ботушаров, направи няколко проучвателни карания на територията на община Тетевен. В резултат на това бяха разказани и оповестени 13 нови маршрута за планинско колоездене. Всичко това се случи в осъществяване на контракт, подписан с Община Тетевен, като главната цел беше разпространение на Тетевенския район като дестинация за велотуризъм и по-специално за каране на планински велосипед.

Тетевенският Балкан не за първи път попада в полезрението на MTB-BG.com. През последните 3-4 години в този уеб страница се появиха няколко хубави маршрута за планинско колоездене към Гложене, Черни Вит и Тетевен, което точно подтикна Община Тетевен да одобри предлагането за в допълнение изследване на нови благоприятни условия за каране на маунтин байк на нейна територия. В резултат на всичко това към сегашния миг в главния уебсайт MTB-BG.com и в профилираната платформа за направления към него, наречена МТБ Справочник, има оповестени над 20 маршрута за каране с планински велосипед, които към този момент започнаха да притеглят фенове на този тип туризъм и спорт към Тетевен и района.

Сред маршрутите има леки карания, подобаващи за хора, които нямат огромен опит по кръстосан терен или за фамилни разходки с деца и по-трудни в техническо отношение пътеки, които ще харесат на по-опитните и смели фенове на маунтин байка. Като териториален обсег новите направления бяха създадени към с. Гложене, с. Черни Вит, гр. Тетевен и с. Рибарица.
Най-пълното резюме на опциите за каране на маунтин байк в Тетевен и близките обитаеми места може да прочетете в публикацията „ Велопътеводител из Тетевенския Балкан “. Там има връзки към подробните описания на всички проучени досега от MTB-BG.com направления – общо 36 броя - както за маршрутите от предходни години, по този начин и за новите, създадени през 2020 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР